• При избор на охранител, изисквайте лиценз, съветват от бранша

    При избор на охранител, изисквайте лиценз, съветват от бранша

    Само наличието на сертификат гарантира професионална охранителна дейност

    При избор на охранител, изисквайте лиценз, съветват от бранша

    В контекста на предстоящите Великденски празници и очертаващите се дълги почивни дни, защитата на дома и имуществото отново излиза на дневен ред. Как да се чувстваме сигурни и защитени при избора си на охранително обслужване и системи, съветват от агенция „Глобал Секюрити Сървисис“.

    На първо място, при избора на охранителна фирма, клиентите трябва да изискат лиценз за извършването на тази специфична дейност. Законната и професионална дейност се удостоверява със съответния сертификат сертификат. Това е гаранцията, че работата ще бъде извършена от обучени и тренирани професионални охранители.

    В много случаи собствениците на различни обекти разчитат на един вид охранителна дейност, сочат наблюденията на „Глобал Секюрити Сървисис“. Хората избират само физическа охрана, СОТ или видеомониторинг, но рядко разчитат на комплексните охранителни услуги. Те комбинират посочените компоненти и биха осигурили пълна защита на имуществото им, посочват от бранша. Другото преимущество, което изтъкват фирмите в сектора е, че пакетът охранителни услуги, включващ физическа охрана, сигнално-охранителна техника и видеонаблюдение на обектите, не на последно място, оптимизира разходите за охрана.

    Според „Глобал Секюрити Сървисис“, ако клиентът избере само СОТ, то има известни рискове той да бъде преодолян от престъпния контингент. Сигнално-охранителната техника във вид на алармена сигнализация и/или паник бутон в комбинация с физическа охрана, е по-добрият начин за защита на имота, като най-сигурният вариант е към всичко това да се добави и видеомониторинг, посочват от охранителната агенция.

    видеонаблюдение частна охранителна дейност лиценз

    Оценка на новината

    5.00