• Патентното ведомство с обучителни видео клипове за марките и дизайните

  Патентното ведомство с обучителни видео клипове за марките и дизайните

  Материалите са насочени към широката публика и имат за цел да представят на достъпен език полезна информация, свързана с обектите на индустриалната собственост

  Патентното ведомство с обучителни видео клипове за марките и дизайните

  Патентното ведомство предоставя на вниманието на потребителите поредица обучителни видео клипове в областта на марките и дизайните, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата. Образователните видеа са изготвени по Проекта за електронно обучение в рамките на Договора за сътрудничество със Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (СЕСИС).

  Материалите са насочени към широката публика и имат за цел да представят на достъпен език полезна информация, свързана с обектите на индустриалната собственост.

  Единият от видеоклиповете има за цел да предостави информация за централизирания портал за класификация на стоки и услуги в областта на марките TMclass, който дава достъп не само до хармонизирана база данни, валидна в рамките на ЕС, но и до бази данни от цял свят. От това видео интересуващият се може да научи как се търси конкретен термин в TMclass; как се създават, превеждат и валидират списък с термини; как се предлагат нови термини

  От видеоматериалите може да се научи също какво е необходимо, за да се регистрира марка или дизайн за територията на България и какви са промените в практиката на Патентното ведомство в резултат на европейското законодателство.

  Ето и линкове към клиповете:

  За учениците е подготвен и анимиран видео клип, който има за цел да им даде основни познания за марката и дизайна като обекти на индустриалната собственост:

  Основни познания за марката и дизайна като обекти на индустриалната собственост

  марка Патентно ведомство обучителни видеоклипове промишлен дизайн TMclass

  Оценка на новината

  0