• Патентното ведомство с обучителни видео клипове за марките и дизайните

    Патентното ведомство с обучителни видео клипове за марките и дизайните

    Материалите са насочени към широката публика и имат за цел да представят на достъпен език полезна информация, свързана с обектите на индустриалната собственост

    Патентното ведомство с обучителни видео клипове за марките и дизайните

    Патентното ведомство предоставя на вниманието на потребителите поредица обучителни видео клипове в областта на марките и дизайните, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата. Образователните видеа са изготвени по Проекта за електронно обучение в рамките на Договора за сътрудничество със Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (СЕСИС).

    Материалите са насочени към широката публика и имат за цел да представят на достъпен език полезна информация, свързана с обектите на индустриалната собственост.

    Единият от видеоклиповете има за цел да предостави информация за централизирания портал за класификация на стоки и услуги в областта на марките TMclass, който дава достъп не само до хармонизирана база данни, валидна в рамките на ЕС, но и до бази данни от цял свят. От това видео интересуващият се може да научи как се търси конкретен термин в TMclass; как се създават, превеждат и валидират списък с термини; как се предлагат нови термини

    От видеоматериалите може да се научи също какво е необходимо, за да се регистрира марка или дизайн за територията на България и какви са промените в практиката на Патентното ведомство в резултат на европейското законодателство.

    Ето и линкове към клиповете:

    За учениците е подготвен и анимиран видео клип, който има за цел да им даде основни познания за марката и дизайна като обекти на индустриалната собственост:

    Основни познания за марката и дизайна като обекти на индустриалната собственост

    марка Патентно ведомство обучителни видеоклипове промишлен дизайн TMclass

    Оценка на новината

    0