• Докъде можем да летим изгодно през октомври?

  Докъде можем да летим изгодно през октомври?

  Двупосочни самолетни билети за популярни европейски дестинации през октомври могат да се закупят на цени под 30 евро

  Докъде можем да летим изгодно през октомври?

  Докъде можем да летим изгодно през октомври и кои забележителности не трябва да пропускаме, разказват от онлайн туристическа агенция eSky.

  Атина

  Атина е само на един час път със самолет, а градът е изпълнен с много култура, история, митове и легенди. Партенонът на Акропола, Площад Синтагма, Квартал Плака, Хълмът Ликавитос, Храмът на Зевс, Древната агора са само част от местата, които задължително трябва да се посетят, според туроператорите. През месец октомври времето там е по-топло и меко, отколкото в България, а цените на двупосочните самолетни билети започват от 20 евро.

  Милано

  Освен модна столица, Милано има какво да покаже и на любителите на историята и архитектурата. Наред обиколката по магазини, бутици и търговски центрове, не по-малко внимание заслужават Катедралата Дуомо, която е емблема на града, най-известната опера в света „Ла Скала“, както и миланските канали. Самолетните билети в двете посоки и тук започват от 20 евро.

  Венеция

  Венеция е от местата, които човек трябва да види поне веднъж в живота си, а двупосочни билети сега отново могат да бъдат закупени отново за 20 евро. Този приказен град крие уникална атмосфера и дух. Там е известният площад „Свети Марко”, Дворецът на дожите, Мостът на въздишките и, разбира се, гондолиерите, които приканват на една прекрасна разходка по „Канале Гранде”.

  Брюксел

  Ако сега се купят билети за отиване и връщане до Брюксел, те ще струват около 24 евро. Освен Европейския парламент, с който често се свързва градът, в Брюксел има още много интересни места – централният площад „Гранд Плас”, Манекен Пис, Мини Европа, Кралският дворец, Ботаническата градина, и други.

  Рим

  Рим също е в списъка със задължителните градове за посещение, а когато цените на билетите започват от 28 евро, това е съвсем възможно и достъпно. В древната столица на Италия може да се разгледа Колизеумът, Пантеонът, площад Навона, Фонтанът Ди Треви, Ватикана, Римският форум. Разбира се, гастрономите няма да пропуснат и вкусната италианска кухня.

  Братислава

  Бургазлии пък могат да летят изгодно до Братислава, най-малката от четирите европейски столици по бреговете на Дунав, на цени от 17 евро двупосочно. Старият град, Замъкът и мостът “Словашко народно въстание”, известен повече като моста с летящата чиния, са сред обектите, които заслужават внимание. Виена пък е само на час разстояние от Братислава.

  Венеция Брюксел Братислава евтини самолетни билети октомври Рим Милано Атина

  Оценка на новината

  0