• Фалшиви профили в Tinder се опитват да получат достъп до данни от кредитни карти

    Фалшиви профили в Tinder се опитват да получат достъп до данни от кредитни карти

    Tinder има собствена система за проверка на потребителските профили, така че трябва да сте скептични към проверка, която се изизква от трети страни.

    Фалшиви профили в Tinder се опитват да получат достъп до данни от кредитни карти

    (dpa) - Потребителите на приложението за запознанства Tinder трябва да внимават за актуална в последно време измама, която използва фалшиви профили, за да привлече хората за различни скъпи абонаменти.

    Жертвите, повечето от които са мъже, са убедени от чатбот, маскиран като човек с реална самоличност в платформата за запознанства, да посети друг сайт, за да провери самоличността му, преди двамата да се срещнат.

    Обикновено ботът обяснява на жертвата, че е имал лош опит с предходни запознанства чрез Tinder в миналото и че се нуждае от тази допълнителна стъпка с цел по-голяма сигурност.
    Ако жертвата последват връзката към предполагаемия сайт за проверка, от него се изисква да въведат име за чат, парола и имейл адрес. След това е приканен да въведе и данни от кредитната си карта, въпреки че го уверяват, че членството е безплатно.

    Всъщност хората неволно се регистрират за различни абонаменти, които се разширяват автоматично всеки месец. Цената може да бъде до 50 долара на месец.

    Tinder има собствена система за проверка на потребителските профили, така че трябва да сте скептични към проверка, която се изизква от трети страни. И разбира се, трябва да сте внимателни, когато въвеждате данни за кредитна карта на уебсайт, който не познавате. Бързото онлайн търсене често ще разкрие дали е легитимен сайт.

     

    онлайн запознанства кредитна карта чатбот Tinder профил

    Оценка на новината

    5.00