• Как да се справим с безпокойствието след завръщането си в офиса?

    Как да се справим с безпокойствието след завръщането си в офиса?

    Много работодатели възприеха радикални промени, предизвикани от пандемията Covid-19.

    Как да се справим с безпокойствието след завръщането си в офиса?

    Технологични фирми като Spotify и Salesforce позволяват на служителите да избират от къде искат да работят и дали искат да се върнат отново в офиса. Някои работодатели обаче се противопоставиха на идеята, че това може да отбележи по-трайна промяна.

    Работниците изпитват известно безпокойство относно това как ще изглежда „новото нормално“, като се има предвид как техните очаквания относно работните модели са се променили през последната година.

    Някои компании възприеха политика работниците да работят от вкъщи и офиса по определен брой дни в седмицата. На теория това може да накара работниците да се чувстват притиснати да се върнат в офиса, заради придобитият навик за работа от вкъщи. 

    Безпокойството, което мнозина работници изпитват по отношение на новия работен модел, може да се преодолее по няколко начина. 

    1. Част от проблема е, че когато хората работят от вкъщи, те често чувстват, че трябва да спечелят доверие, за да покажат, че “наистина работят."
    По-малко опитни работници или такива, които са започнали нова работа по време на пандемията, може да се притесняват повече за това, защото все още не са свикнали с културата на компанията.

    2. Усещането „FOMO“ (страх от пропускане) - работниците, които работят от вкъщи се притесняват, че колегите, които се връщат обратно в офиса, може да имат повече шанс да бъдат повишени, а респективно - те понижени или уволнени. Един от начините за борба с тази тревожност е да говорите с други колеги, за да обсъдите тези опасения.

    3. Персоналът не трябва да се страхува да подбужда разговори с отделите по човешки ресурси и работодателите си, за да се гарантира, че тяхното мнение и предпочитание ще бъдат взети по внимание.

    4. Важно е rслужителите да очертаят ясни граници между работата и домашния живот, „за да се избегне чувството, че е необходимо да бъдат постоянно на разположение.“

     

    Бизнесът, който е в състояние да възприеме гъвкава работа, надграждайки доверието, установено през този период на дистанционна работа, не само ще може да намали безпокойството, но и да го изкорени изцяло.

    пандемията COVID-19 нов работен модел работа от вкъщи завъщане в офиса FOMO

    Оценка на новината

    0