• Как да търгувате след съобщение за новини?

    Как да търгувате след съобщение за новини?

    Техническата настройка на търговеца е от особена важност преди следващата му стъпка.

    Как да търгувате след съобщение за новини?

    Търговците трябва да се научат как да се ориентират към нестабилни пазари, като прилагат солиден търговски план и възприемат добро управление на риска.

    Тази статия предоставя ефективни инструменти за търговци, които искат да търгуват след пускане.

     

    1. Стратегия, следваща тенденция

    Тази стратегия включва използването на множество времеви рамки, както и добре дефинирани нива на подкрепа и съпротива, които влизат в сила след съобщение за новини.

    Търговците могат да възприемат тази стратегия, когато текущата пазарна цена се доближава до точно определено ниво на подкрепа или съпротива, но все още не е там. Нестабилността след съобщението за новини има потенциала да тласне пазара към тенденцията. Ако цената зачита линията на тенденцията, търговците могат да търсят да търгуват в посока на тенденцията и да търгуват потенциалния отскок.

    Следните 4 точки са от помощ за този вид търговия:

    • Определете посоката на тенденцията на дневна графика.
    • Начертайте линии за подкрепа и съпротива.
    • Изберете времева рамка за форекс от 1 до 4 часа.
    • Купете близо подкрепа в възходящ тренд и продайте близо съпротива в низходящ тренд.

    Имайте предвид, че новинарските съобщения имат потенциал да пробият дългогодишните нива на подкрепа и съпротива, което подчертава важността на използването на строги спирки при преследване на тази стратегия.

     

    2. Стратегия за пробив на двойни шипове

    Тази стратегия включва изчакване на волатилността на пазара, за да разкрие диапазон, преди да се търгува пробив на този диапазон и използва петминутна диаграма. 

    Недостатъкът на тази стратегия е, че нестабилността може да тласне цената над или под краткосрочния диапазон, задействайки поръчка за влизане и след това незабавно да се обърне, за да достигне стоп загуба.

    Тази стратегия може да се приложи по следния начин:

    • Персонализирайте настройките на диаграмата, за да показвате 5-минутни диаграми.
    • Обърнете внимание на върховете и спадовете на първите три свещи.
    • Задайте заявки за влизане, когато цената се пробие над или под диапазона.
    • Задайте спирки и ограничения.
    • Изтрийте неизпълнената поръчка.

     

    3. Стратегия за обръщане на новини

    Пазарът може да търгува в една посока веднага след голямо съобщение за новини, само за да обърне и да търгува в обратната посока. Стратегията за обръщане на новини изглежда търгува с новините след пускането и се фокусира върху внезапно, трайно обръщане в посока след силно първоначално движение в цената.

    Обръщането може да е резултат от алгоритми или, като цяло пазарът, усещането, че е имало свръхреакция в цената - подтиква сделките в обратна посока. Недостатъкът на тази стратегия е, че не се извършва обрат и цената продължава да се търгува в посока на първоначалния скок.

    Как да приложим стратегията за обръщане на новини:

    • Първоначален скок в цената: Новините с голям пазарен потенциал обикновено водят до скок в цената, когато новината бъде пусната.
    • Внимавайте за обръщане: Търговците могат да изчакат 10-15 минути за обръщане, за да върнат цената там, където е била преди пускането.
    • Влизане: Въведете като ценови пробиви над / под нивата преди пускане.
    • Задайте множество целеви нива: Търговците трябва да обмислят задаването на множество целеви нива. Тъй като някой се задейства, търговците могат да получат. печалба на половината от позицията и да коригират спирането на останалата позиция до безусловност.

     

    Търговията с новините след пускането може да бъде по-консервативен начин за подход към търговията с новини. Това се дължи на емоциите от затихването на новините, позволяващи на търговеца време да планира техническа настройка за своята търговия. Независимо от вашия търговски подход към търговията с новини, управлението на риска и използването на малки суми или никакъв ливъридж, е от решаващо значение за поддържането на капитала във вашата сметка, за да направите следващата сделка.

    пазари стратегии ефективни инструменти за търговци управление на риска

    Оценка на новината

    5.00