• Пет съвета за обновяване на градината преди летния сезон

    Пет съвета за обновяване на градината преди летния сезон

    Sorbe.bg споделят своите съвети за нейното обновяване преди началото на летния сезон.

    Пет съвета за обновяване на градината преди летния сезон

    С наближаването на лятото градината се превръща във все по-важно място, което свързваме с релаксиране, възможност за срещи, събиране на семейството на открито и дори за работа в една по-приятна среда. За да можем да се насладим на спокойствието на летните дни в по-приятна обстановка, обаче трябва предварително да се осигурят някои удобства, особено ако външната част на имота е била занемарена през дългите зимни месеци. От специализирания уебсайт за обзавеждане на дома, двора и градината Sorbe.bg споделят своите съвети за нейното обновяване преди началото на летния сезон.

     

    1. Използвайте биоразградими саксии

    В синхрон с актуалните екологични тенденции, специалистите съветват старите пластмасови кашпи и съдове в градината да бъдат заменени със съвременни биоразградими саксии. Освен, че са екологично чисти, те не съдържат патогени и токсични вещества, което ги прави безопасни за хората и околната среда. Този вид саксии са изключително здрави и пасват на всеки тип растение - разсади, зеленчуци, лозя и др. След разпадането си биоразградимите саксии обогатяват почвата и помагат за по-ранни и богати добиви.

     

    2. Заложете на ратановите мебели

    Една от най-актуалните тенденции при обзавеждането на градината са мебелите от ратан. Този материал е много подходящ за мебели на открито, тъй като е лек, гъвкав и издръжлив на всякакви условия на околната среда. Специалистите го препоръчват, тъй като е евтин и придава стилен външен вид на мебелите, които имат плетена структура и могат да се изработят в нестандартни форми и размери. От ратан могат да се изработят разнообразни мебели за градината като маси, столове, пейки, шезлонги и др.

     

    3. Как да гоните насекоми по естествен начин - с растения

    Босилекът, ментата, лавандулата и лимоновата трева са сред растенията, които отблъскват насекомите. Ето защо присъствието им в градината е силно препоръчително, особено през топлите месеци, когато тя се превръща в привлекателно място за мухи, комари, бълхи, кърлежи и др. Тези растения притежават характерен аромат, който отблъсква насекомите, а някои от тях съдържат масло, облекчаващо симптомите на подувания и сърбеж при ухапвания. При отглеждането им има специфични особености, свързани с почвата и слънчевата светлина, за които специалистите съветват да се проучат предварително.

     

    4. Предимствата на градинските фонтани

    Наличието на фонтан в градината има множество предимства, сред които увеличената влажност на въздуха, борбата срещу пресушаването на растенията през лятото, както и успокояващия за нервната система шум на водата. Актуална тенденция в момента е фонтаните да се захранват със соларни панели. В този случай обаче трябва да се съобрази количеството слънчева светлина, което попада в градината. По отношение на дизайна - най-предпочитани са фонтаните от камък в ренесансов или бароков стил, които са подходящи за всички градини, изградени в класически стил.

     

    5. Направете си кът за отдих в градината

    Градинските люлки и хамаци са подходящи за всеки, който е решил да оформи в градината си уютен кът за отмора. В тях обитателите на дома могат да си почиват с книга в ръка, да се забавляват със семейството и приятелите или просто да свършат някаква работа на лаптопа си в атмосфера, много по-приятна от тази в офиса. При тези градински мебели съществува голямо разнообразие от размери, модели и цветове и при избора им специалистите от Sorbe.bg съветват първо да се определи бюджет, след което да се прецени кои цветове и материали ще се съчетават най-добре с останалия интериор в градината. В добавка, използването на градински шатри може да предпазва както обитателите на дома, така и инвентара им от дъжд и от жарко слънце. Това прави градината много по-подготвена за различни климатични условия и намалява опасността собствениците или техните гости да се окажат изненадани от природата.

    съвети обзавеждане градина летни тенденции

    Оценка на новината

    0