• Revolut скача в туристическата индустрия

    Revolut скача в туристическата индустрия

    Компанията пусна нов продукт, който позволява на потребителите да резервират места за настаняване.

    Revolut скача в туристическата индустрия

    Европейският финтех гигант пусна нова функция във вторник, наречена Stays, която позволява на потребителите да резервират хотели и други места за настаняване чрез приложението си.

    Клиентите могат да получат до 10% кешбек при резервации, направени чрез Revolut, казват от компанията.

    Този ход бележи предизвикателство пред гиганти от туристическата индустрия като Booking Holdings, Expedia и TripAdvisor. Това е и първият продукт на компанията, който излиза извън сферата на финансите.

    „Тъй като светът започва предпазливо да се отваря, знаем, че всеки отчаяно иска да се измъкне, когато може - независимо дали става въпрос за Маргате или Майорка, каза Марсел Никай, ръководител на спестяванията и начина на живот на Revolut.

    „Изградихме Stays, за да улесним хората да намерят и резервират идеалната си почивка в идеалната си дестинация. След 18 месеца безкрайни ограничения и блокировки, ние искаме да дадем на хората повече и да накараме парите им да пътуват по-нататък. "

    Revolut започна живота си през 2015 г. като дигитална платформа за банкиране и разплащания в чужбина, без да плаща стръмни такси за обмяна на валута. Оттогава компанията разшири предлагането си, пускайки нови функции за търговия с акции и криптовалута.

    Фирмата е една от редицата популярни „необанки“, които са се появили в Европа и други части на света, примамвайки предимно по-млади клиенти с хлъзгав потребителски опит и цветни банкови карти.

    ''Съперниците'' на Revolut включват Monzo и Starling във Великобритания, N26 в Германия и Chime в САЩ.

    Миналата седмица Revolut беше оценен на 33 милиарда долара в чудовищен кръг на финансиране, което го направи най-добрият стартиращ финтех във Великобритания и вторият по големина финтех в Европа. Компанията има 16 милиона потребители в световен мащаб.

    Revolut се стреми да стане това, което е известно като „супер приложение“, което предлага множество услуги чрез един интерфейс. Тенденцията придоби популярност в Азия, популяризирана от компании като Grab и GoTo в Югоизточна Азия и Alibaba и Tencent в Китай.

    Функцията Revolut’s Stays за първи път стартира във Великобритания във вторник, преди да бъде пусната в Европа и САЩ през следващите месеци. Засега ще предлага само настаняване, но има планове по-късно да включите полети, коли под наем и други възможности за пътуване.

    Това се случва, тъй като някои европейски държави затягат ограниченията за обществения живот поради опасения от нарастващия брой заболели от Covid-19.

    Великобритания Revolut Stays необанка

    Оценка на новината

    5.00