• Кои са грешките, които най-често се допускат при започването на малък бизнес?

    Кои са грешките, които най-често се допускат при започването на малък бизнес?

    Американско проучване показва, че 50% от започналите малък бизнес хора се провалят в първите 5 години.

    Кои са грешките, които най-често се допускат при започването на малък бизнес?

    Имате нюх, идеи и желания за бизнес за стартирането на бизнес? Това обаче вече не е достатъчно, според Американското бюро по трудова статистика.

    На базата на ново проучване 50% от започналите малък бизнес  се провалят още в първите 5 години. Данните сочат,че 30% от бизнесмените не оцеляват дори и 2 години, заради грешки в самия начин, по който стартират своя бизнес. Ето и някои от тях:

    1. Смятате, че всичко, от което се нуждаете е една идея

    Ако не генерирате няколко идеи за това, как ще се случват нещата във Вашия бизнес, няма да успеете да се задържите много на пазара на труда. Идеята е само една малка част от целия Ви план. Трябва да я превърнете в линия с начало и край, като отчете всички възможни върхове и спадове.

         2. Да започнете бизнес, докато междувременно работите

    За да стартират успешно, Ви е необходимо повече време. Ако работите и желаете да развивате собствен бизнес, почти е сигурно, че ще се провалите. Новото Ви начинание заслужава цялото Ви време. С наличието на свободно време, ще имате възможност да развиете открай докрай своята идея.

         3. Да нямате добър адвокат и счетоводител

    Пътят на стартирането на бизнес е дълъг и труден. Има закони, които трябва да спазвате, за да не останете неприятно изненадано, от данъчни проверки, например. Ако попълните грешно  важен документ, или нямате такъв, лесно може да се сложи край на идеята Ви за бизнес. Затова си осигурете адвокат у счетоводител, с опит във Вашата сфера на бизнес.

         4. Оставяте някой друг да ръководи нещата

    Тази грешка е много достъпна, посочват от Американското бюро по статистика. Бизнесът си е Ваш и трябва Вие да го ръководите. Ако го оставите на някой друг, рискувате той да не успее да реализира целите, които Вие сте си поставили. Затова дръжте цялата организация в свои ръце.

    малък бизнес нов бизнес бизнес грешки

    Оценка на новината

    0