• Трябва ли да започваме бизнес с приятел?

    Трябва ли да започваме бизнес с приятел?

    Проучванията показват, най-нестабилните екипи са изградени върху стари приятелства.

    Трябва ли да започваме бизнес с приятел?

    Искате да започнете нов бизнес? Голямата грешка би било да го създадете с близки приятели. Да, те са хората, с които може да споделите за бъдещите си бизнес планове, но без да ги включвате. Американските изследвания показват, че 40% от хората, стартирали бизнеса си с най-близките си приятели, имат големи проблеми и не им спори работата.

    Професор Ноам Васерман, преподавател по бизнес в Харвард, е разговаря с близо 10 000 основатели на нововъзникнали компании, от които най-нестабилните екипи са изградени именно върху стари приятелства. Проучването му показва, че по-добра комуникация и лоялност съществува при хора, които работят за пръв път заедно.

    От друга страна обаче проучването показва, че работата между бивши колеги върви много успешно, а комуникацията между тях е учудващо гладко.друго изследване в сектора на технологиите свидетелства, че когато основателите на една фирма са работили заедно преди, техният проект расте и те са развиват с голям успех.

    Затова специалистите препоръчват да не включваме своите близки приятели в съвместни професионални планове. От друга страна пък е хубаво да заложим на някой вече бивш колега, но с когото работите добре в екип.

    проучване бизнес с приятели работа в екип

    Оценка на новината

    0