• Какво не ви казват, когато стартирате бизнес

    Какво не ви казват, когато стартирате бизнес

    Има много истини, които хората разбират след стартирането на бизнес. Ако искате да бъдете подготвени за „игрите” на бизнеса, прочетете тези 9 неща, които никой няма да ви каже при стартирането на бизнес.

    Какво не ви казват, когато стартирате бизнес

    Предприемач стана доста често срещана професия. Все повече хора се блазнят от идеята да имат свой собствен бизнес, който да развиват, да върви по вода и да изкарват луди пари от него. Дори и да имаш най-добрите идеи, предприемачеството не е лесна работа и не винаги това е предпоставка за успех.

    Има много истини, които хората разбират след стартирането на бизнес. Ако искате да бъдете подготвени за „игрите” на бизнеса, прочетете тези 9 неща, които никой няма да ви каже при стартирането на бизнес.

    1. Конкретни цели, ясни приоритети

    При започването на бизнес, трябва да запомните, че вие сте не само работодатели, а и служители. Когато искате нещо да се направи, трябва да го изпълните. Добре е в края на работния ден да отбелязвате прогреса си.

    2. Непрестанно надграждане

    Не трябва да спирате да търсите информация и да се учите. Уменията и талантите, които имате ще ви помогнат до някъде, но няма да са достатъчни.

    3. Работата е МНОГО

    Работата ще взима много от свободното ви време, ще се налага да работите през уикендите и през нощта. Ако обаче впрегнете цялата си енергия и капацитет, резултатите ще си заслужават.

    4. Трябва да сте първият си клиент

    Когато използвате продукта или услугата си винаги може да намерите слабите им страни и да ги подобрите. А и, ако вие не ги използвате, защо някой друг ще го прави?

    5. И най-големият си фен

    Дори да сте единственият си фен, не спирайте да се промотирате, да говорите за бизнеса си и да се радвате на успехите си.

    6. Ще се наложи да се откажете от много неща

    Като начало ще трябва да се откажете от свободното си време. Такова почти няма да има. Ако сте свикнали да излизате всяка вечер, ще трябва да свикнете, че вече няма да го правите.

    7. Продуктът ви няма да е подходящ за всеки

    По-добре и по-лесно е да се съсредоточите върху определена група, която да купува продукта ви, отколкото да се стремите да задоволите потребностите на всички.

    8. Ще се наложи да се разделите с хора

    Особено ако сте започнали бизнеса си със съдружник. Ако усещате, че се раздавате повече от него и той ви дърпа назад, просто се разделете с него.

    9. Първата ви идея няма да е най-добрата ви идея

    Не се ограничавайте с първата си идея, създавайте, мислете и опитвайте нови неща.

    бизнес курсове как да започнем бизнес какво трябва да знаем за стартирането на бизнес

    Оценка на новината

    0