• Социална мрежа за пчелари печели първа награда в конкурса „Иновация в действие”

    Социална мрежа за пчелари печели първа награда в конкурса „Иновация в действие”

    Академията „Иновация в действие 2016” раздаде своите награди.

    Социална мрежа за пчелари печели първа награда в конкурса „Иновация в действие”

    Академията „Иновация в действие 2016” раздаде своите награди. Младият предприемач Христина Христова спечели първата награда и зае челна позиция със своя проект „Социална мрежа за земеделски производители”. От едната страна на социалната мрежа стоят земеделците, а от другата – пчелари. Идеята е пчеларите да получават бързо информация за обработка на медоносните култури.

    Проблемът с измирането на пчелите е глобален и постоянно се търсят решения за него. Христина Христова решава този проблем чрез създаването на платформата и печели първа награда – участие в лятната програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел.

    Проектът „Трифтшоп ателие” на Даниела Петрова печели втората награда в програмата. Идеята е за предприятие, което да предлага изцяло ръчно изработени продукти от различен тип. Проекта ангажира младежи в групата от 18 години до 29 години. Те могат да се включат за 2 години в програмата, чиято насоченост е към тяхното личностно и професионално развитие. Целевата група се смята за рискова и именно за това проектът е от обществено значение. Вторият плюс е използването на остатъчни материали за изработката на предметите. Така се намалява замърсяването.

    Образователна пъзел-стая” е проектът, който печели трета награда. Той е дело на Катерина Ценкуловска. Образователните стаи ще съдържат въпроси, свързани с определен учебен материал, а тяхното правилно разрешаване постепенно ще води до изхода от стаята.
    Напоследък пъзел-стаите все по-бързо навлизат в страната и предизвикват огромен интерес и именно това прави идеята осъществима и ефикасна.

    В „Иновация в действие” участваха още Злати Вълчев с проект за рециклиране на продукти и включването им в 3D принтирането; Ирина Петрова, която представи проект „Мотивация за физическа активност” – мобилно приложение за здравословен живот; и „Снежна ракета” на Никола Танев – портативно устройство, което задейства автономно движение по пътищата покрити със сняг.
     

    социална мрежа за пчелари "Иновация в действие 2016" Solvay Brussels School of Economics and Management

    Оценка на новината

    5.00