• OП "Развитие на човешките ресурси" ще подкрепя българското предприемачество с 5 млн. лв.

    OП "Развитие на човешките ресурси" ще подкрепя българското предприемачество с 5 млн. лв.

    Бюджетът на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за проекта „Подкрепа за предприемачеството” е 5 млн. лв.

    OП "Развитие на човешките ресурси" ще подкрепя българското предприемачество с 5 млн. лв.

    Бюджетът на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за проекта „Подкрепа за предприемачеството” е 5 млн. лв. Тези средства ще бъдат предоставяни на различни институции – бизнес организации, финансови институции и общини, които биха могли да помогнат на желаещите да стартират свой собствен бизнес.

    В програмата могат да участват работещи или безработни, които искат да развиват предприемаческа дейност. Одобрените кандидати ще имат достъп до обучения, семинари и лекции, целящи да ги информират максимално за разработването и стартирането на бизнес идеи. Всички участници ще получат оценка на идеите си и ще научат как да ги развият така, че да бъдат успешни.

    Партньори на кандидатите за финансиране могат да бъдат всички центрове за обучени и получаване на информация, неправителствени организации, финансови институции и общини. Минималният размер на финансовата помощ, което един проект може да получи е 100 хил. лв., а максималният – 391 166 лв. като не се изисква допълнително финансиране от страна на кандидата или партньора.

     

    финансиране на стартиращ бизнес ОП "Развитие на човешките ресурси" програма "Подкрепа за предприемачеството"

    Оценка на новината

    5.00