• Лектори от Facebook и Microsoft ще присъстват на софийската конференция на MentorMate

    Лектори от Facebook и Microsoft ще присъстват на софийската конференция на MentorMate

    MentorMate, занимаващ се с разработка организира своята годишна конференция за софтуер и технологии.

    Лектори от Facebook и Microsoft ще присъстват на софийската конференция на MentorMate

    MentorMate  организира своята годишна конференция за софтуер и технологии. Четвъртата MobCon Europe конференция ще се проведе в София и ще включва състезание за идеи за мобилни приложения, в което може да се включи всеки, който има идея за такова.

    Целта на конференцията е да се даде възможност за финансиране на екипи и стартъпи. Победителят ще бъде определен от публиката и ще получи 10 хил. лв. награден фонд.
    Форумът е един от най-мащабните в тази сфера и ще се проведе на 25 и 26 март. В двата дни участниците ще видят съвсем различни неща. На 25 март на конференцията ще присъстват различни уъркшопове и експерти в областа на разработката на софтуер, мобилни приложения, уеб технологии и разработка на платформи за iOS и Android.

    На 26 март – втория ден от конференцията, лектори от компаниите Facebook, HP, Microsoft, Samsung и други ще изнасят своите лекции на теми като сигурност в интернет пространството, уеб приложения, интерфейс и други. Организаторът на събитието, Стефан Цанев, който е изпълнителен директор на MentorMate България, очаква над 800 посетители в двата дни на конференцията.

    За MentorMate
    Компанията е основана в Минеаполис от Бьорн Стансвик, а в България присъства от 2007г. Приходите й в България към 2015г. възлизат на 11.6 млн. лв., като през 2014г. те са били малко под 8.5 млн. лв.
    В целия свят MentorMate има над 400 служители, а целият инженерен екип е в България. Въпреки това основните клиенти на компанията са от САЩ, където е и седалището.

    Компанията се готви да разсшири работата си в Европа и за тази цел ще отвори нов офис в Швеция, а продуктите отново ще бъдат изработвани изцяло в България.

     

    MentorMate Bulgaria МенторМейт България годишна конференция на MentorMate

    Оценка на новината

    5.00