• Силно българско присъствие на стартъп състезанието Digitalk

    Силно българско присъствие на стартъп състезанието Digitalk

    Стартъп състезанието на технологичната конференция Digitalk отново предостави възможност на млади предприемачи да представят своите проекти пред международни инвеститори.

    Силно българско присъствие на стартъп състезанието Digitalk

    Стартъп състезанието на технологичната конференция Digitalk отново предостави възможност на млади предприемачи да представят своите проекти пред международни инвеститори. Конференцията Digitalk се организира от „Капитал“ за четвърта поредна година.

    За състезанието кандидатстваха 200 екипа от цял свят, но само 15 от тях успяха да достигнат до финала. Отборите ще премерят сили в надпревара а 10 хил. евро и то в брой.
    Идеята на стартъп състезанието е да срещне стартъпи в напреднала фаза на развитие и да им предостави възможност за обмяна на идея и опит.

    Стартъпите представят своите технологични проекти през експерти и инвеститори. В състава на журито, което ще определи победиля, влизат представители от български и чуждестранни фондове за рискови инвестиции.

    Сред отборите, които достигнаха до полуфинал има 8 български стартъпа. Сред финалистите са и компании от Литва, Франция, Америка, Холандия, Турция и други.

    Тази година за пръв път до полуфинал достигат 15, вместо 12 компании. Това е решение на журито, което цели да даде възможност на колкото се може повече компании да представят своите проекти.

    финансиране на стартъпи Digitalk стартъп състезание

    Оценка на новината

    0