• Стартира кандидатстването на финтех и стартъп компании в българското издание на Elevator Lab

    Стартира кандидатстването на финтех и стартъп компании в българското издание на Elevator Lab

    Тази година Elevator Lab се отваря и за български стартиращи компании в най-начална фаза

    Стартира кандидатстването на финтех и стартъп компании в българското издание на Elevator Lab

    Стартира кандидатстването за регионалното предизвикателство Elevator Lab – програмата за партньорство с финтех компании на Райфайзен Банк Интернешънъл. Българските стартъпи могат да кандидатстват на elevator-lab.at/bg/ като представят своите иновативни решения до 21 юни 2019 г. Надпреварата е разделена в следните категории: Анализ на данни и изкуствен интелект (Advanced Analytics & Artificial Intelligence), Технологии, свързани с регулациите (RegTech), Големи корпоративни и институционални клиенти (Large Corporates & Institutional Clients), Банкиране за малки и средни предприятия (SME Banking), Банкиране на дребно (Retail Banking), Кибер сигурност (Cyber Security), Форекс решения (FX Solutions), Плащания и обработка на транзакции през мобилни устройства (Payments and Transaction Processing for Mobility Serv.).
    Идеите ще бъдат оценявани от топ мениджмънта на Райфайзенбанк-България, като победителят ще бъде избран измежду петте най-добри проекта на специална церемония на 3 юли 2019 г. Освен менторски насоки и подкрепа за подобряване на продукта, победителят ще получи „уайлд кард“ за полуфиналите на глобалното състезание Elevator Lab и възможност за интеграция на иновацията с банковите системи от Групата Райфайзен. Така, на практика, продуктът може да достигне до всички 16.1 млн. клиенти на Райфазен Банк Интернешънъл.
    „С Elevator Lab търсим дълготрайно партньорство с най-добрите финтех компании, като им предлагаме достъп до експертизата, опита, ресурсите и изградената клиентска мрежа на банките от Групата Райфайзен. Благодарение на предходните две издания на програмата, вече изградихме успешни сътрудничества с представители на стартъп екосистемата както на глобално, така и на регионално ниво. Очакваме с нетърпение да видим иновативните предложения на българските финтех компании и да работим по развитието и внедряването на най-добрите от тях в системите на банката“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк-България.
    Новост в тазгодишното издание на Elevator Lab Challenge България е Bootcamp - предизвикателство за екипи с иновативна идея и стартъпи в най-начална фаза. Това дава възможност на повече стартъп компании, които са в различен етап на развитие, да се възползват от опита на Райфайзенбанк и насоките от ментори и партньори на програмата. Най-добре представилият се екип от Bootcamp-а ще получи валидиране на своя проект и двуседмично обучение към Innovation Summer School във Виена през юли.
    Общо 743 стартъпи от цял свят кандидатстваха в предходните две издания на Elevator Lab, като банките от групата Райфайзен вече си партнират с 22 от тях. През 2017 г. в предизвикателството се включиха 8 български компании, докато през 2018 г. общо 23 български финтех стартъпа кандидатстваха със своите иновативни идеи. Райфайзенбанк-България вече работи с три от компаниите, които участваха в миналогодишното издание на Elevator Lab - Evrotrust, Log Sentinel и PISANO. За победител в Elevator Lab Challenge Bulgaria бе избран проекта на Evrotrust за биометрично оторизиране на трети страни пред банката. Той спечели в конкуренция с още четири финалиста – Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant. Стартъпът Log Sentinel бе отличен като Local Hero с проект за повишаване на информационната сигурност, базиран на блокчейн технология.

    стартъп Райфайзен Банк Интернешънъл Elevator Lab финтех

    Оценка на новината

    0