• „Софарма Трейдинг“ и фондът Eleven стартират първата иновационна програма в сферата на здравеопазването в България 

    „Софарма Трейдинг“ и фондът Eleven стартират първата иновационна програма в сферата на здравеопазването в България 

    Най-добрите идеи на служителите на „Софарма“ ще могат да прерастват в бизнес проекти

    „Софарма Трейдинг“ и фондът Eleven стартират първата иновационна програма в сферата на здравеопазването в България 


    „Софарма Трейдинг“ АД и фондът за рисков капитал Eleven стартират първата за България иновационна програма в областта на грижите за здравето. Тя носи името SOinventure и целта й е да използва потенциала на новите технологии при търсенето на решения за големите предизвикателства пред съвременната здравна индустрия, съобщават от фармацевтичната компания.

    Създаването на SOinventure е провокирано от необходимата трансформация на традиционния, реактивен подход при опазването на физическото и ментално здраве на поколенията, обясняват създателите на програмата. Идеята е, с помощта на технологиите, да бъдат насърчени активната грижа, превенция и профилактика. В основата на програмата са идеите за по-добър достъп до интегрирани здравни услуги през целия живот на човека, без значение физическата му локация; изграждането на свързани общности, както и повишаването на качеството на здравните услуги. 

    През 2019 година първата healthtech иновационна програма SOinventure се фокусира върху три ключови предизвикателства: 

    - Грижа и здраве за възрастните поколения;

    - Аптеката на бъдещето;

    - От реактивна към проактивна грижа за здравето през целия живот с помощта на дигиталните технологии.

    Форматът на SOinventure предвижда работата с до пет стартиращи компании с готови решения в сферата на здравните технологии. В рамките на „Софарма Трейдинг“ ще бъде създаден и вътрешен акселератор. 

    Програмата SOinventure ще се проведе във водещия хъб и екосистема за технологични компании и таланти у нас - Campus X. Стартиращите компании ще имат възможността да подобрят продуктовото си предложение и бързо да постигнат готовност за интеграция с бизнеса. За тази цел ще им помогнат най-вече методологията “дизайн на мислене“, обученията от експерти и менторските сесии, разработени от студиото Creative Shower. С помощта на същото студио за „дизайн на мислене“ ще работи и вътрешният акселератор на „Софарма Трейдинг“. Най-добрите идеи на служителите на фармацевтичната компания ще получат възможността да прераснат в бизнес проект.

    “Ние вярваме, че като ключова и основополагаща сфера, грижата за здравето в най-голяма степен трябва да се възползва от възможностите на съвременните технологии. Здравето, било то ментално или физическо, е основата за добър живот и просперитет на всяка общност. Затова, създавайки SOinventure, искаме да излезем отвъд неговото опазване и да бъдем активна страна в процеса по създаване на здрав, смислен и удовлетворяващ живот за всеки един от нас, като използваме силата на технологиите “, коментира изпълнителният директор на Група „Софарма Трейдинг“ Димитър Димитров. 

     Всички стартиращи компании, които желаят да участват в програмата, могат да го направят до 30 май на сайта на програмата https://soinventure.11.me/.

    SOinventure Campus X иновационна програма в областта на грижите за здра healthtech

    Оценка на новината

    0