• Е-справочник промотира София като стартъп и бизнес дестинация

    Е-справочник промотира София като стартъп и бизнес дестинация

    Новият справочник „Стартъп и иновационната екосистема в София” вече може да бъде изтеглен от сайта на Столичната агенция за инвестиции

    Е-справочник промотира София като стартъп и бизнес дестинация

    На разположение за изтегляне от сайта на Столичната агенция за инвестиции е новият справочник „Стартъп и иновационната екосистема в София, който представя столицата ни като стартъп хъб на Бълканите. Документът съдържа информация за предприемаческата среда в София, предимствата за стартъпи, достъпа до финансиране и организациите в подкрепа на бизнеса в града, информират от Българската търговско-промишлена палата.

    Стартъп и иновационната екосистема в София” съдържа списък и директни линкове към:

    – споделени работни пространства

    – акселератори и инкубатори

    – правителствени и общински органи, асоциации и фондации, мрежи и платформи в подкрепа на предприемачите

    – фондове за рисков капитал, бизнес ангели и други финансиращи организации

    – стартъпите в София

    – България и София в световните медии и класации.

    Информацията цели да бъде делови помощник при представянето на София и България като бизнес дестинация, както и за всички инвеститори и предприемачи, които искат да установят и развиват идеите си в София.

    В справочника се съдържа много полезна и интересна информация. Едва ли са много хората например, които знаят, че със 70 активни стартиращи и разрастващи се предприятия във финтех сектора България се нарежда на второ място по брой финтех компании  в Югоизточна Европа. Още специализирана информация и статистика могат да бъдат почерпени от електронния справочник на Столичната агенция за инвестиции.

    стартъп иновации Столична агенция за инвестиции

    Оценка на новината

    0