• 10 са финалистите във финтех предизвикателството на „Райфайзенбанк“

  10 са финалистите във финтех предизвикателството на „Райфайзенбанк“

  На 3 юли ще бъдат избрани победителите сред петте най-добри финтех проекта и петте стартъпа в начална фаза

  10 са финалистите във финтех предизвикателството на „Райфайзенбанк“

  „Райфайзенбанк България“ обяви десетте финалисти в българското предизвикателство Elevator Lab 2019 – корпоративната програма на банката за партньорство с финтех екосистемата в региона на Централна и Източна Европа. Финалистите ще се състезават в две категории – Elevator Lab Challenge - за готови финтех решения, и Elevator Lab Bootcamp - за стартъпи в начална фаза и екипи с иновативни идеи.

  Проекти на финтех компаниите Phos, Phyre, Reloyalty, Appraiser и ReCheck ще се борят за първо място в регионалното състезание Elеvator Lab Challenge България 2019. Избраният за победител в надпреварата получава „уайлд карт“ за полуфинала на глобалната програма на „РайфайзенБанк Интернешънъл“, където ще се конкурира с финтех компании от цял свят. Финалистите в Elevator Lab BootcampChatBot System, Swipe & Tip, Revalue, RICS и iRoboInvest ще получат менторски насоки и подкрепа, а екипът с най-перспективна иновативна идея сред тях ще спечели двуседмично обучение във Виена.

  „Горди сме, че за трета поредна година отбелязваме ръст в броя кандидатствали компании в българското предизвикателство в рамките на Elevator Lab – през 2017 г. техният брой беше 8, през 2018 г. – 16, а през тази година селектирахме най-добрите измежду 24 кандидати. Това е доказателство, че представителите на българската финтех и стартъп екосистема имат доверие в "Райфайзенбанк" като ценен партньор за развитие“, казва Даниел Алексиев, началник отдел „Дигитално банкиране и Иновации“ в „Райфайзенбанк България“.

  Сред петте най-високо оценени финтех проекта в Elevator Lab Challenge попадат:

  • Phos - с решение за превръщане на мобилните телефони на търговците в ПОС терминали за сигурни безконтактни плащания;
  • Phyre - с предложение за мобилен портфейл, включващ разплащания, виртуални карти и възможност за интеграция на вече съществуващите такива, дигитален формат на карти за лоялност, и др.;
  • Reloyalty - с идея за динамична персонализирана платформа за лоялност, отчитаща поведението и транзакциите на потребителя;
  • Appraiser - с портал за оценка на недвижими имоти чрез специален алгоритъм, включващ различни характеристики;
  • ReCheck - с платформа за надежден електронен обмен на документи, базиран на блокчейн технология за защита на данните.

  Петте стартъп финалисти в Elevator Lab Bootcamp са:

  • ChatBot System - с проект за чатбот, разбиращ родния език на клиента, и предоставящ необходимата му финансова информация;
  • Swipe and Tip -  с приложение за бързи безконтактни плащания в сектора на услугите;
  • Revalue - с технологично решение за анализ на данни за пазара на имоти и съвети за инвестиции;
  • RICS - с апликация за съвети за борсови инвестиции в реално време;
  • iRoboInvest - с идея за дигитализиране на банковите продуктови оферти, профилиране на клиенти и сключване на договори.

  Победителите ще бъдат избрани на 3 юли. Проектите ще бъдат оценявани от Иновационния борд на "Райфайзенбанк", в който влизат представители на висшия мениджмънт на банката.

  стартъп Райфайзенбанк Elevator Lab финтех

  Оценка на новината

  0