• Белгийски start-up с финансова подкрепа от Европейската комисия разработва инструменти, подпомагащи граждани и лекари в кризата COVID-19

    Белгийски start-up с финансова подкрепа от Европейската комисия разработва инструменти, подпомагащи граждани и лекари в кризата COVID-19

    MedC2 - start-up с акцент върху дигиталното здраве, получи тази седмица одобрението от Европейската комисия за 860 000 евро субсидия като част от старта на международния проект DRAGON

    Белгийски start-up с финансова подкрепа от Европейската комисия разработва инструменти, подпомагащи граждани и лекари в кризата COVID-19

    Лиеж, Белгия (ots / PRNewswire) - MedC2 е start-up с акцент върху дигиталното здраве, получи тази седмица одобрението от Европейската комисия за 860 000 евро субсидия като част от старта на международния проект DRAGON, ръководени от другa белгийската компания OncoRadiomics.

    Мисията на MedC2 е да помогне на пациентите да участват във вземането на решения, свързани с тяхното здраве, като лечение и избор на начин на живот. За целта компанията разработва приложения за даване на повече възможности за вземаа на решения от страна на пациентите, системи за подпомагане на решения за лекари и предоставяне индивидуална информация чрез използването на предсказуеми модели, базирани на AI.

    Дигиталният здравен старт, фокусиран предимно върху онкологията, използва своите умения и методологии, за да разработи три приложения, насочени към вземане на решения от гражданите със или без симптоми на COVID-19, подпомагане на лекарите, отговорниза пациентите, и улесняване на ефективното включване на участниците в клиничните изпитвания, свързани с вируса. Целта е да се насърчава медицината чрез участие на пациентите по пътя към грижите от превенция до проследяване на периода на възстановяване.

    „Гордеем се, че участваме в усилията от глобален мащаб срещу тази пандемия. Този проект е силно фокусиран върху гражданите, за да ги накара да се възползват от персонализирана грижа чрез използването на най-съвременните системи за вземане на решения. Нашето гражданско приложение, MyCareAvatar, ще даде възможност на потребителите да разберат какъв е рискът им за COVID-19 и какво трябва да направят по въпроса. След това приложението ще следи допълнително здравето си с ръководството на Medical Chatbot Assistant. Чрез MyPatientCheck служителите на болницата ще бъдат подпомагани да избират правилното лечение “, каза Брис Ван Екхаут.

    "Вече разработваме първа версия на MyPatientCheck, за да подпомогнем лекарите са помагат на пациенти, заподозрени, че са носители на COVID-19. Наред с други, приложението интегрира валидирани прогнозни модели, които имат за цел да идентифицират пациенти, които са по-склонни да се нуждаят от дихателна помощ. Бъдещи версии на инструмента, чиято оперативна съвместимост ще бъде от ключово значение, ще използва по-нататък лабораторни резултати и данни от медицински изображения “, добави Гийом Густин.

    Тези приложения са в основата на проекта DRAGON, насочен към прилагане на AI и машинно обучение за предоставяне на система за подкрепа на решения за подобрена и по-бърза диагностика, избор на лечение и тестово участие на пациенти с COVID-19.

    европейска комисия Covid-19 Белгия

    Оценка на новината

    5.00