• Изключително изразената израелска криза е ужасно предупреждение за Америка

    Изключително изразената израелска криза е ужасно предупреждение за Америка

    Огромен скок от инфекции с COVID-19 в Израел.

    Изключително изразената израелска криза е ужасно предупреждение за Америка

    През юни имаше няколко дни с нула нови зарази с COVID-19 в Израел. Страната стартира националната си кампания за ваксинация през декември миналата година и има една от най-високите нива на ваксинация в света, като 80% от гражданите на възраст над 12 години са напълно ваксинирани. Повечето израелци смятат, че COVID-19 е победен и всички ограничения бяха отменени.

    Два месеца по-късно, Израел съобщи за 9 831 нови диагностицирани случая, далеч от най-лошата дневна цифра, регистрирана някога в страната е 10 000 на върха на третата вълна. Повече от 350 души са починали от болестта през първите три седмици на август. 

    На неделна пресконференция директорите на седем държавни болници обявиха, че вече не могат да приемат пациенти с коронавирус. 

    "Сложната и отрезвяваща истина е, че нито една политика или събитие не доведе Израел до тази криза", каза Хагай Левин, професор по епидемиология от Еврейския университет в Йерусалим, пред The ​​Daily Beast.

    Oсновните причини за сегашното затруднено положение на Израел са доминирането на изключително заразния вариант Делта, който беше пренесен в страната от израелците, завръщащи се от чужди страни.

    Израел ваксинира населението си  с ваксината Pfizer/BioNTech, която получи пълно одобрение от FDA в понеделник.

    За да се намали тежкото заболяване и броят на смъртните случаи от COVID-19 и да се избегне четвъртото национално блокиране, Израел предприе агресивни усилия да осигури бустери на всички възрастни хора в рамките на няколко седмици.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00