• Недостигът на кислород принуждава Тексаската рафинерия да намали дейността си

    Недостигът на кислород принуждава Тексаската рафинерия да намали дейността си

    Доставките на кислород се затягат в някои части на САЩ.

    Недостигът на кислород принуждава Тексаската рафинерия да намали дейността си

    Рафинерия в ключовия петролен хъб на Тексас преустанови някои от дейностите си поради липса на снабдяване с кислород на фона на пандемията на коронавирус. Властите се позоваха на повишено медицинско търсене на газ.

    CITGO Refining and Chemical Company ще затвори част от завода си в Корпус Кристи за четири дни до 6 септември, се казва в заявление на Тексаската комисия по качеството на околната среда. Посочената причина е загуба на снабдяване с кислород на трети страни.

    Доставките на кислород се затягат в някои части на САЩ поради медицинската употреба на газа, тъй като пациентите с Covid-19 се нуждаят от интензивно лечение. 

    През последните дни Premier Inc., група за закупуване на доставки, заяви, че болниците в югоизточната част на САЩ са с ниско съдържание на кислород.

    „Заводът CITGO West ще затвори блока си за възстановяване на сяра B-влак поради загубата на доставките на кислород на трети страни в резултат на повишеното търсене в областта на медицината“, каза комисията. 

    Нарастващият брой заболели в Тексас подтикна петролната индустрия да ускори ваксинационния процес.

    Подобна ситуация се случи в Индия по-рано тази година, когато азиатската нация беше засегната от осакатяваща вълна от случаи на Covid-19, които претовариха здравните заведения.

    Местни рафинерии, като Indian Oil Corp., отклоняват кислорода към болниците, което кара процесорите да намалят операциите.

    САЩ Covid-19 businessnews.bg кислород

    Оценка на новината

    0