• Dow скочи с 400 пункта

  Dow скочи с 400 пункта

  Сезонът на печалбите за третото тримесечие продължи в четвъртък с няколко големи банки и членове на Dow.

  Dow скочи с 400 пункта

  Акциите в САЩ се повишиха в четвъртък след по-добри от очакваните отчети за приходите от Bank of America и други големи компании. Индустриалният индекс на Dow Jones скочи с около 410 пункта, или с 1,2%. S&P 500 поскъпна с 1,3%, а Nasdaq Composite добави 1,5%.

  Сезонът на печалбите за третото тримесечие продължи в четвъртък с няколко големи банки и членове на Dow, отчитащи финансови резултати преди камбаната. Осем членове на S&P 500 отчетоха печалби в четвъртък сутринта и всичките осем победиха очакванията за печалба на акция от Wall Street.

  „Досега по -голямата част от големите американски компании успяха да генерират по-висока рентабилност въпреки нарастващите разходи за труд, тъй като ръстът на продажбите беше толкова силен. Очакваме същото да е вярно и в третото тримесечие“, заяви Марк Хефеле, главен инвестиционен директор на UBS Global Wealth Management.

  Банката на Америка видя, че нейните акции се повишават в предварителния пазар, след като надминаха очакванията за печалба. Акциите на Morgan Stanley, Wells Fargo и Citigroup се понижиха, въпреки че печалбите надвишават.

  Съставът на Dow UnitedHealth също спечели, след като тримесечните резултати на компаниите надхвърлиха прогнозите и беше най-добрият среден показател за сините чипове.

  Акциите на Walgreens Boots Alliance поевтиняха дори след като веригата дрогерии надхвърли очакванията. Компанията обяви, че ще стане мажоритарен собственик на VillageMD с инвестиция от 5,2 милиарда долара.

  По-нисък от очаквания брой седмични искове за безработица добави към положителните настроения на пазара. Първоначалните обезщетения за осигуряване на безработица миналата седмица възлизат на 293 000-за първи път броят им пада под нивото от 300 000 по време на пандемията.

  „Виждаме свежи и добре дошли признаци за подобрение на пазара на труда“, сподели Марк Хамрик от Bankrate.

  Индексът на производствените цени на септември беше по-нисък от очакваното, което също спомогна за настроенията. Цените на едро се повишиха с 0,5% спрямо предходния месец спрямо 0,6% оценката на Dow Jones.

  Dow Nasdaq Composite Dow Jones S&P 500  businessnews.bg

  Оценка на новината

  5.00