• Amazon и Visa се споразумяват да прекратят глобалния спор за таксите за кредитни карти

    Amazon и Visa се споразумяват да прекратят глобалния спор за таксите за кредитни карти

    Tакси, които се начисляват на търговците всеки път, когато клиент използва картата си, отдавна са предмет на спор за бизнеса.

    Amazon и Visa се споразумяват да прекратят глобалния спор за таксите за кредитни карти

    Amazon постигна глобално споразумение с Visa за уреждане на спор относно таксите на гиганта за кредитни карти.

    Сделката означава, че клиентите на Amazon в Обединеното кралство могат да продължат да използват кредитни карти Visa, както беше обявено по-рано от двете компании. Amazon също така ще намали таксата от 0,5% върху транзакциите с кредитни карти Visa в Сингапур и Австралия, която въведе миналата година.

    Миналия месец Amazon заяви, че се е отказал от плановете си да спре да приема кредитни карти Visa във Великобритания, два дни преди промяната, която се очаква да настъпи. Тогава компаниите заявиха, че ще продължат преговорите за по-широко разрешаване на спора си.

    „Наскоро постигнахме глобално споразумение с Visa, което позволява на всички клиенти да продължат да използват своите кредитни карти Visa в нашите магазини“, каза говорител на Amazon. Amazon остава ангажирана да предлага на клиентите удобно изживяване при плащане и предлага избор.“

    Amazon оказва натиск върху Visa да намали таксите си в поредица от действия, които сигнализират за нарастващо разочарование от търговците на дребно от разходите, свързани с основните картови мрежи, както и от пазарната сила на гиганта за електронна търговия и влияние върху неговите партньори.

    Такива като Visa, Mastercard и American Express сега са изправени пред интензивна конкуренция от наводнение от финтех претенденти, от услуги „купувай сега, плащай по-късно“ като Klarna до отворено банкиране, технология, която позволява на стартиращите фирми ефективно да заобикалят традиционните релси за плащане, като например карти .

    Visa заяви, че споразумението й с Amazon също ще види двамата да си сътрудничат по „нови продуктови и технологични инициативи, за да осигурят иновативни изживявания при плащанията за нашите клиенти в бъдеще“.

    Amazon Visa Мastercard businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00