• Битка между авиокомпании за Източна Европа

    Битка между авиокомпании за Източна Европа

    Започва яростна битка за пътници, между Ryanair Holdings Plc и Wizz Air Holdings Plc. Ирландската компания Ryanair ще има бази както в София, така и във Вилнюс, Прага и Букурещ.

    Битка между авиокомпании за Източна Европа

    Започва яростна битка за пътници, между Ryanair Holdings Plc и Wizz Air Holdings Plc. Ирландската компания Ryanair ще има бази както в София, така и във Вилнюс, Прага и Букурещ. Възможно е и отварянето на база в Тимишоара. Wizz, която е базирана в Будапеща, вече обслужва тези градове, което неминуемо ще доведе до конкуренция.

    Преди известно време, ирландската компания не даваше индикации за навлизане в Източна Европа. Сега обаче, те осъществяват блицкриг в този регион, след успеха в някои страни в Западна Европа. Ryanair са превозили над 100 милиона души през 2015 г. в сравнение с 20 милиона души, обслужени от Wizz, която наскоро съобщи, че нетните приходи за годината до края на март вероятно ще се приближат до прогнозата за около 210 милиона евро.

    В началото ще бъдат разположени само 11 самолета на Ryanair, като се очаква капацитета да се увеличи през следващите години. Например, базата в София ще бъде отворена на 30 октомври и ще разполага с 3 самолета. Компанията ще извършва полети от българската столица до общо 21 дестинации. От София, ще може да се лети до: Бирмингам, Айндховен, Глазгоу, Валенсия и др.

    Ирландците все още се разширяват в западноевропейските пазари – например в Германия, където имат скромно присъствие до този момент. Там те се насочват към Берлин, Хамбург и Нюрнберг.

     

    Ryanair Авиокомпании Wizz Air Източна Европа

    Оценка на новината

    0