• Сингапур – страната с безпилотен транспорт

    Сингапур – страната с безпилотен транспорт

    Сингапур вече е в бъдещето. До края на годината в страната, автобусите от градския транспорт ще бъдат заменени с електрически и автоматизирани автомобили, които ще се движат без шофьор, по специални пътища.

    Сингапур – страната с безпилотен транспорт

    Сингапур вече е в бъдещето. До края на годината в страната, автобусите от градския транспорт ще бъдат заменени с електрически и автоматизирани автомобили, които ще се движат без шофьор, по специални пътища. За реализирането на този проект, датската компания 2getthere ще работи със сингапурския транспортен оператор SMRT.

    Първите коли, ще са над 20 и ще могат да превозват около 8000 пътника на час в една посока. Подобен транспорт има и в технологичния бизнес парк в Абу Даби- Masdar City, както и в бизнес парка Rivium в Ротердам. Разликата обаче е, че в Сингапур ще се превозват много повече пътници.

    Припомняме, че от 2017г. в Сингапур ще тръгнат и първите таксита без шофьори, програмирани така, че да избират най-късите маршрути, но и да заобикалят трафика. Компанията  nuTonomy създадена от експерти от Масачузетския университет в момента работи с властите в страната по проекта.

    Сингапур иска да се утвъдри като първата страна, заменила своя публичен транспорт с напълно автономен такъв. Това ще се отрази положително на околната среда, но също така ще намали катастрофите и ще повиши притока на туристи.

     

    градски транспорт Сингапур Безпилотни автомобили

    Оценка на новината

    0