• Ново правителство в Бразилия

    Ново правителство в Бразилия

    Президент на Бразилия, Мишел Темер (Мишел Мигел Елиас Темер Лулиа) сформира ново правителство. Като президент, Темер заяви пред бразилците, че съживяването на бразилската икономика ще бъде на дневен ред.

    Ново правителство в Бразилия

    Президент на Бразилия, Мишел Темер (Мишел Мигел Елиас Темер Лулиа) сформира ново правителство. Като президент, Темер заяви пред бразилците, че съживяването на бразилската икономика ще бъде на дневен ред. Той обеща засилване на борбата с корупцията и в частност каза, че ще подкрепи голямото разследване за корупция с участието на държавната петролна компания. Президентът категорично е изкал дискретна церемония.

    Първата ми дума към бразилците беше "доверие". „Доверие в ценностите, които са създали характера на бразилския народ, в жизнеността на демокрацията, доверие във възстановяването на икономиката, в потенциала на страната, в социалните и политическите институции и в нашите възможности, че единни ще можем да се изправим пред предизвикателствата на този труден период.”заяви след встъпването в длъжност Мишел Темер.  

    Темер призова съставения от него кабинет да се превърне в правителство на националното спасение, както и страната му да бъде единна. 

    Правителство президентс Бразилия Мишел Темер Мишел Мигел Елиас Темер Лулиа

    Оценка на новината

    0