• Лидер в света по инвестиции в разработки е Volkswagen

    Лидер в света по инвестиции в разработки е Volkswagen

    През изминалата фиксална година европейските компании са увеличили инвестициите за разработки и проучвания.

    Лидер в света по инвестиции в разработки е Volkswagen

    През изминалата фиксална година европейските компании са увеличили инвестициите за разработки и проучвания. Размерът им е достигнал 188.3 млрд. евро, това е 7.5% нарастване. В САЩ ръстът е 6.6% и 5.9%.

    Компаниите общо са инвестирали през изминалата година за научни разработки 696 млрд. евро, като основна движеща сила са IT, софтуерният, фармацевтичният и автомобилният сектор. Има общо 30 европейски компании от първите 100 по този показател. Те са основно в сферата на автомобилната индустрия, фармацевтиката, биотехнологиите и авиацията.

    От Германия са дошли най-много инвестиции – 69.8 млрд. евро, след нея са Великобритания, Франция и Холандия. Има една компания от Румъния, но няма български компании в класацията.

    Германската автомобилна група Volkswagen е направила най-много инвестиции в разработки. През изминалата година е похарчила над 13 млрд. евро. По-голямата част от инвестицията е насочена към разработването на електрически автомобили за масовия пазар, както и за безпилотни коли.

    На второ място е Samsung Electronics. Компаниите, които влизат в класацията на Европейската комисия са 2500, от които 837 са от САЩ. Европейския съюз се нарежда след тях с 590. Наблюдава се сериозно покачване в корпоративните разработки, водени предимно от високотехнологичната индустрия.

    Volkswagen Германската автомобилна група Samsung Electronics

    Оценка на новината

    0