• Brexit среща нова пречка

    Brexit среща нова пречка

    Британския премиер Тереза Мей отново се сблъска с пречка по пътя към стартирането на процедурата за Брекзит.

    Brexit среща нова пречка

    Британския премиер Тереза Мей отново се сблъска с пречка по пътя към стартирането на процедурата за Брекзит. Камарата на лордовете прие предложението законодателите да получат повече правомощия и да отхвърлят условията за излизане на Великобритания от ЕС. Това означава, че парламента не спази изискването на правителството да не спъва преговорите.

    Според изискването, парламентът трябва да одобри споразумението преди то да бъде пратено към Европейския парламент. Ако преговорите се провалят, законодателите ще гласуват решението без споразумение.

    Правителството обеща, че ще гласува окончателно споразумение и няма да внася промени. Столицата, обаче смята, че ако се ограничи оттеглянето на Мей от преговорите, ЕС ще предложи сделка, която няма да отговори на условията, само за да спре Брекзит.

    По-рано беше внесена поправка в закона, предвиждаща защита на европейските граждани, живеещи във Великобритания. Сега законопроекта трябва отново да се върне към Камарата на общините, за да бъде прието окончателно споразумение.

    Европейски съюз Великобритания Brexit Тереза Мей Британски парламент

    Оценка на новината

    5.00