• Как лондончани ще рециклират и ще печелят пари?

    Как лондончани ще рециклират и ще печелят пари?

    Гражданите на Лондон ще получават безплатна питейна вода и пари в случай, че решат да предават пластмасовите си бутилки, които вече не им трябват.

    Как лондончани ще рециклират и ще печелят пари?

    Гражданите на Лондон ще получават безплатна питейна вода и пари в случай, че решат да предават пластмасовите си бутилки, които вече не им трябват. Тази мярка все още не е влязла в сила, но е добър вариант за насърчаване рециклирането и опазването на околната среда.

    Гражданите на Лондон консумират най-много бутилирана вода в цвлата Великобритания. Най-притеснителното е, че около 10% от отпадъците попаднали в Темза са именно пластмасови бутилки. Затова идва идеята за въвеждане на система, в която връщането на бутилките носи пари.

    Както е в Германия. Там гражданите връщат пластмасовите си бутилки в различни обекти и за това получават парични средства. В Лондон, обаче ще бъде въведена и още една облага – безплатна вода. Чешми могат да бъдат изградени навсякъде в града и най-вече на ключови обекти, като спирки на градския транспорт. Така хората ще могат да наливат вода в собствени бутилки и ще намалят разходите си.

    Местната власт в Лондон обмисля и създаването на мобилно приложение, което да показва на потребителите къде са най-близките места, където да си налеят вода.

    Лондон Минерална вода Рециклиране бутилирана вода

    Оценка на новината

    0