• Ще прекъснат ли Brexit предсрочните избори във Великобритания?

    Ще прекъснат ли Brexit предсрочните избори във Великобритания?

    Антонио Таяни, председател на Европейски парламент, съобщи че процедурата Brexit може да бъде спряна по всяко време през следващите 2 години.

    Ще прекъснат ли Brexit предсрочните избори във Великобритания?

    Антонио Таяни, председател на Европейски парламент, съобщи че процедурата Brexit може да бъде спряна по всяко време през следващите 2 години. В момента на Великобритания й предстоят предсрочни парламентарни избори. Това може да промени хода на нещата.

    Таяни смята, че ако народът избере правителство, различно от досегашното и то има различно мнение по въпроса Brexit, процедурата може да бъде спряна, като това е в абсолютно съответствие с Лисабонския договор.

    В същото време, обаче, Тереза Мей, премиер на Великобритания, обяви процедурата по излизането на Великобритания от ЕС за необратима. Какво ще се случи, обаче ако прогнозата на Таяни се окаже вярна? Парламентарните избори ще бъдат проведени на 8 юни, макар че би трябвало да се провеждат чак през 2020г.

    Мей смята, че Великобритания се нуждае от по-голяма сигурност и стабилност по време на излизането на страната от ЕС. Именно това стана причина премиерът да поиска предсрочни парламентарни избори.

    Великобритания ЕС Brexit парламентарни избори предсрочни парламентарни избори

    Оценка на новината

    0