• Кой ще смени Лондон като финансова столица

    Кой ще смени Лондон като финансова столица

    Бъдещето на Европа е неясно след като стана ясно, че Великобритания ще напусне общността.

    Кой ще смени Лондон като финансова столица

    Бъдещето на Европа е неясно след като стана ясно, че Великобритания ще напусне общността. Погледнато от друга гледна точка, неясно е и бъдещето на Лондон като финансова столица. Много от финансовите институции, позиционирани в Лондон, вече започнаха да търсят начини да преместят дейността си извън Великобритания.

    Кой ще отнеме, обаче, короната на Лондон. Истината е, че само няколко от европейските градове са готови да поемат тежестта и отговорността, с които ще дойде и приза „финансова столица“.

    Компанията Movinga е направила класация, в която място намират 9 европейски града, които вероятно ще заемат мястото на Лондон. На първо място в класацията е Дъблин. Ирландската столица е най-вероятният избор, тъй като предлага добри условия за бизнес и е близо до Лондон.

    Логичен избор е и Амстердам. Единственият минус на холандската столица е, че има доста високи данъци. Челната тройка попълва Валета – столица на Малта. Ниските данъци са това, което поставя Валета толкова нагоре в класацията. Люксембург и Брюксел заемат четвърто и пето място.

    От място шест до място осем се нареждат Франкфурт, Хамбург и Мадрид. Трите града предлагат добри условия за бизнес, а сравнително ниските наеми и данъци ги поставят в класацията. Последното място е запазено за Париж. Френската столица остава на последно място, заради високите данъци и наеми. В Париж наема за апартамент на месец е около 2000 паунда – една от най-високите цени в Европа.
     

     

    икономически растеж на България Великобритания финансова столица

    Оценка на новината

    0