• Дамите превзеха бизнеса във Великобритания

    Дамите превзеха бизнеса във Великобритания

    3 млрд. паунда са добавили в британската икономика бизнес дамите.

    Дамите превзеха бизнеса във Великобритания

    3 млрд. паунда са добавили в британската икономика бизнес дамите. И това е статистиката само през първата една година. Във Великобритания има повече от 871 компании, отчели оборот от 250 млн. паунда и те са ръководени от жени. Средния годишен ръст на фирмите е 28%.

    На едно предстоящо събитие, което ще се състои през юни в Силициевата долина 15 от най-бързо развиващите се технологични „дамски“ компании ще представят своите проекти. Там те ще имат възможност да намерят нови партньори и инвеститори.

    Лондон е една от успешните техно екосистеми в света и бизнесът там притежава общи черти със Силициевата долина, например креативност, предприемачество и иновации, казват организаторите на събитието.

    България също може да се похвали с огромен брой жени предприемачи. Страната ни попада в топ 5 на държавите, в които дамите заемат висок процент в управлението на бизнес.
    Според индекса, който измерва равенството между половете показва, че най-голям е процента в Скандинавските страни, а България се нарежда около 30-та позиция.

    бизнес Великобритания бизнес дами

    Оценка на новината

    0