• Мей обещава постоянно гражданство на европейците, живели в Кралството поне 5 години

    Мей обещава постоянно гражданство на европейците, живели в Кралството поне 5 години

    Тереза Мей, премиер на Великобритания, се срещна с колегите си от други европейски държави. Мей отправи към тях предложение за правата на европейските граждани, които в момента живеят във Великобритания.

    Мей обещава постоянно гражданство на европейците, живели в Кралството поне 5 години

    Тереза Мей, премиер на Великобритания, се срещна с колегите си от други европейски държави. Мей отправи към тях предложение за правата на европейските граждани, които в момента живеят във Великобритания. Мей ще настоява право на постоянно пребиваване в страната да получат само тези европейци, които са работили в страната поне 5 години.

    Лидерите на ЕС, обаче не посрещнаха предложението с възторг и заявиха, че предстои още ного неща да бъдат обсъдени.
    „Искам да уверя отново всички европейски граждани, които живеят в Обединеното кралство, че няма да ги изгоним. Не искаме да виждаме разделени семейства.“, коментира Мей.

    Предложението на Мей е всички европейски граждани, които са живели във Великобритания 5 години да получат право да останат в страната завинаги. Какво ще стане с останалите? Всъщност тези, които са в страната от по-малко време ще имат възможност да останат, за да достигнат прага от 5 години и да получат официално право да останат.

    Ангела Меркел, немският канцлер, заяви че ще настоява за „широки гаранции“. Тя заяви, че предложението на Мей е добро начало, но все пак остават много въпроси, на които предстои да се отговори.

    Великобритания ЕС Brexit права на гражданите във Великобритания

    Оценка на новината

    5.00