• Япония и ЕС полагат усилия за влизане в сила на споразумението за свободна търговия

    Япония и ЕС полагат усилия за влизане в сила на споразумението за свободна търговия

    Сериозни усилия влагат ЕС и Япония за влизането в сила преди 2019г. на споразумението за свободна търговия преди г

    Япония и ЕС полагат усилия за влизане в сила на споразумението за свободна търговия

    Целта на Япония и ЕС е споразумението между тях за свободна търговия да влезе в сила преди началото на 2019г., т.е. преди Великобритания да напусне Общността. Предстои сделката, постигната през изминалата година, да бъде представена на японския парламент по-късно тази година и да бъде ратифицирана до края на 2018г.

    Според японския посланик по международните икономически въпроси, от първостепенно значение е сделката да влезе в сила преди Великобритания да напусне ЕС, за да може да обхване автоматично и нея в преходния период от около две години.

    От своя страна еврокомисарят по търговията заяви увереността си, че ЕС и Япония, могат да подпишат споразумението до лятото. То ще трябва да бъде преведено на всички езици от Общността, за което на преводачите е даден рекордно краткия срок от 2 месеца.

    По думите на посланикът на Япония по международните икономически въпроси , ако споразумението за свободна търговия Япония-ЕС влезе в сила във Великобритания в преходния период, то това ще осигури на Токио време да постигне отделно търговско споразумение с Лондон.

     

    бизнес новини Великобритания Япония ЕС Свят споразумение свободна търговия

    Оценка на новината

    5.00