• Тръмп не позволи сингапурската компания Broadcom да придобие американската Qualcomm

    Тръмп не позволи сингапурската компания Broadcom да придобие американската Qualcomm

    Американският президент блокира опитите на сингапурска компания да погълне големият американски производител на микропроцесори

    Тръмп не позволи сингапурската компания Broadcom да придобие американската Qualcomm

    Президентът Доналд Тръмп блокира опитите на сингапурската компания за производство на чипове "Броудком" (Broadcom) да придобие американския си конкурент "Куалком" (Qualcomm) от съображения за националната сигурност на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

    Белият дом съобщи вчера, че Тръмп е взел решението по препоръка на Комисията за чуждестранни инвестиции в САЩ, която осъществява надзор върху покупките на американски фирми от чуждестранни купувачи.

    "Броудком" от четири месеца опитва да купи компанията "Куалком", която отхвърли няколко предложения от нежелания си ухажор да бъде придобита, стигнали до 121 милиарда щатски долара. Това щеше да бъде най-голямата сделка, сключвана в историята на технологичната промишленост.

    Въпреки че името й не е много известно извън технологичната индустрия, "Куалком" е една от водещите производителки в света на процесори, които захранват много смартфони и други мобилни устройства. "Куалком" също така притежава патенти за ключови мобилни технологии, на които "Епъл" (Apple) и други производители разчитат за своите продукти.
     

    Източник: БТА

    бизнес новини компании Свят Тръмп блокира опити

    Оценка на новината

    5.00