• МВФ отваря нов регионален офис за Западните Балкани

    МВФ отваря нов регионален офис за Западните Балкани

    Офисът ще започне работа през есента

    МВФ отваря нов регионален офис за Западните Балкани

    Международният валутен фонд (МВФ) ще открие ново регионално представително, за да засили връзките си с Албания, Косово, Черна гора и Република Северна Македония, съобщиха от пресслужбата на фонда. С локализирането на новия офис във Виена, той ще спомогне за поддържането на тясно взаимодействие с четирите страни, както и с донори, международни институции, в това число Световната банка и австрийското правителство - важен търговски партньор, подпомагащ и развитието на региона на Западните Балкани.

    Новият офис ще бъде ръководен от Стефани Ебле, която в момента е ръководител на мисията на Фонда за Косово. Ебле е германска гражданка, преди това е работила в Украйна, Гърция, Сърбия и Босна и Херцеговина. Тя е завършила Лондонското училище по икономика. Стефани Ебле ще отговаря за работата на екипите в офисите в Албания, Косово и Северна Македония, които ще бъдат запазени. Сърбия и Босна и Херцеговина, в които МВФ има действащи програми, ще останат със свои представители.

    „Този ​​нов офис във Виена ще осигурява важна част от текущите ни отношения с тези четири страни, тъй като те се стремят към присъединяване към Европейския съюз“, каза заместник-управителят на МВФ Тао Джан след среща с управителя на Австрийската национална банка и министъра на финансите във Виена. „Установяването на този регионален офис е рентабилно и ни дава възможност да сме близо до нашите членове в региона, както и до водещите ни партньори”, добави Джан.

    Офисът ще започне работа през есента.

     

    Снимка: Уикипедия 

    МВФ Межсдународен валутен фонд Западни Балкани

    Оценка на новината

    0