• Apple: Американските мита върху китайския внос ще навредят на глобалната конкурентоспособност

    Apple: Американските мита върху китайския внос ще навредят на глобалната конкурентоспособност

    Преди седмица над 600 американски компании, сред които Walmart, Costco, Target, Gap, Levi Strauss и Foot Locker, призоваха в писмо Доналд Тръмп да сложи край на търговската война

    Apple: Американските мита върху китайския внос ще навредят на глобалната конкурентоспособност

    Компанията Apple излезе с изявление, че предложените американски търговски мита за вносни стоки от Китай, ще засегнат водещите й продукти iPhone, iPad и Mac. От мегакомпанията изтъкват, че това ще намали приноса й към икономиката на САЩ и ще навреди на глобалната й конкурентоспособност.

    "Американското правителство не трябва да върви напред като предлага увеличение на тарифите с до 25% за още китайски стоки на стойност 300 млрд. долара", гласи коментар на технологичната компания, публикуван на правителствен уебсайт в четвъртък.

    Apple е сред американските фирми, които съвсем наскоро предявиха искане към администрацията на Тръмп да се откаже от плана си за по-високи търговски мита върху китайския внос.

    Преди около седмица повече от 600 американски компании, сред които Walmart, Costco, Target, Gap, Levi Strauss и Foot Locker – призоваха в писмо американския президент Доналд Тръмп да сложи край на продължаващата търговска война.

    Apple търговска война световна икономика

    Оценка на новината

    0