• Първият дипломат на Китай: Пекин има желание да купува повече американски продукти

    Първият дипломат на Китай: Пекин има желание да купува повече американски продукти

    Очаква се преговорите между САЩ и Китай да се възобновят на 10 октомври, по информация на CNBC

    Първият дипломат на Китай: Пекин има желание да купува повече американски продукти

    Първият дипломат на Китай заяви в четвъртък, че страната му е готова да купува повече американски продукти и заяви, че търговските преговори ще дадат резултати, ако и двете страни демонстрират повече добронамереност в разговорите и ограничат „песимистичния език“ в търговския си спор, предаде агенция „Ройтерс”.

    Външният министър на Китай Ван И заяви, че администрацията на Тръмп е проявила добра воля, като е отменила наказателните тарифи за много китайски продукти.

    "И така, от страната на Китай ние сме готови да купуваме повече продукти, които са необходими на нашия пазар", каза Ван в кулоарите на годишното събрание на световните лидери в рамките на Общото събрание на ООН.

    По информация на CNBC търговските преговори между САЩ и Китай трябва да се възобновят на 10 октомври. Тогава те ще се опитат да намерят изход от почти 15-месечната търговска война.

    В сряда президентът на Щатите Доналд Тръмп заяви, че търговската сделка с Китай може да настъпи по-рано, отколкото хората мислят, и похвали китайските покупки.

    В речта си пред годишното събиране на световните лидери във вторник, Тръмп отправи язвителна критика към търговските практики на Китай и модела на държавно управление. Той каза, че няма да се съгласи „лоша сделка“.

    Миналата седмица китайските вносители закупиха около 600 000 тона соя от САЩ. Скоро покупките могат да нараснат до 6 милиона тона, след като Поднебесната империя отмени още от наказателните тарифи за американски стоки.

    Китай закупи около 32 милиона тона американска соя през 2017 г., преди да въведе наказателните мита миналата година.

    „Бих казал, че навлизайки в преговорите, музиката на настроението - ако щете, е много положителна“, каза икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу за Fox Business Network.

     

    соя Доналд Тръмп търговска война между САЩ и Китай търговски мита Ван И Лари Кудлоу търговска сделка световна икономика

    Оценка на новината

    0