• Дубай може отново да приема туристи през юли

    Дубай може отново да приема туристи през юли

    Пандемията е свела туристическия поток буквално до "нулата", но той очаква индустрията да се възстанови сравнително бързо, като се фокусира много по-сериозно върху здравните мерки и хигиената.

    Дубай може отново да приема туристи през юлиDubai

    Дубай се надява отново да започне да приема туристи от началото на месец юли, след като преди месец затвори границите си за почти всички пристигащи с цел да ограничи разпространението на коронавируса, предава Bloomberg.

    Предвижда се отварянето да е постепенно, като местните власти уточняват, че то може да се отложи и за септеври, в зависимост от глобалните тенденции в развитието на пандемията.

    "Много държави остават затворени и до голяма степен нещата зависят от двустранните преговори. Отварянето може да се случи през юли, а може и да е чак през септември. Ние трябва да сме готови да започнем да действаме и по-рано от очакваното", смята генералният директор на Дубайския департамент по туризма Хелал Ал Мари.

    През последното десетилетие емирството вложи огромни усилия и средства, за да се превърне в една от водещите туристически и бизнес дестинации в Близкия изток. Луксозните хотели, плажовете и търговските центрове привличат милиони посетители всяка година.

    Миналата седмица властите в Дубай обявиха, че ще разхлабят някои от най-строгите ограничителни мерки и ще позволят на част от търговските обекти отново да отворят врати.

    До момента в емирството има регистрирани близо 11 000 случая на заразяване с COVID-19.

    Миналата година Дубай бе посетен от 16.7 милиона туристи, според официалната статистика. Основната част от тях идват от Индия, Саудитска Арабия и Великобритания, като в последните няколко години значително се увеличава и броят на китайските туристи.

    Според Хелал Ал Мари пандемията е свела туристическия поток буквално до "нулата", но той очаква индустрията да се възстанови сравнително бързо, като се фокусира много по-сериозно върху здравните мерки и хигиената. По думите му това ще означава и увеличаване на разходите за хотелите, ресторантите и останалите туристически обекти.

    В Дубай правителството ще осигури подкрепа за сектора, намалявайки част от местните и държавните данъци за определен период от време.

    Ал Мари обаче не смята, че е необходимо държавата да ограничава строителството на нови хотели, въпреки че в момента се наблюдава излишък от свободни стаи. По думите му бизнесът има достатъчно висока експертиза, за да прецени накъде да насочи своите инвестиции.

    Източник: https://profit.bg

    Дубай Туристи Covid-19 пандемия

    Оценка на новината

    0