• Тактика за предотвратяване на Брекзит ли е новият вирус?

  Тактика за предотвратяване на Брекзит ли е новият вирус?

  Коронавирусът е измислен за всяване на паника сред хората с цел да бъде предотвратен Брекзит. На това вярва всеки пети британец според актуално проучване на Оксфордския университет.

  Тактика за предотвратяване на Брекзит ли е новият вирус?

  Половината британци са склонни да вярват на конспиративни теории. Това сочи проучване на Оксфордския университет. Според всеки пети жител на Острова, коронавирусът е създаден, за да предотврати Брекзит. 25 процента вярват на конспиративни теории „до известна степен“, 15 процента показват „постоянни модели на одобрение“, а десет процента - „високи нива на одобрение“.

  Целта упражняването на контрол ли е?

  В изследването са участвали 2 500 пълнолетни британци. 20% от тях вярват донякъде, че коронавирусът е изкуствено създаден, 40% – че разпространението му е “съзнателен опит на влиятелни хора да упражняват контрол”, а според близо 60% правителството ги е подвело относно причините за избухването на пандемията.

  22% от британците повече или по-малко смятат, че вирусът е свързан с “глобална конспирация” или че е “чуждо оръжие за унищожение на човечеството”. Почти толкова са убедени, че изолацията е предизвикана от климатични активисти, които искат да контролират обществото. Според всеки пети британец, ООН и СЗО имат някакво участие в създаването на вируса, а според 22% той е “тактически предизвикана паника, която да предотврати Брекзит”.

  Конспиративните теории и реакциите на държавите по света

  В повечето държави няма протести срещу мерките за социално дистанциране, каквито от няколко седмици се провеждат в Германия.

  В Швейцария голяма част от протестите са свързани с кардиолога Томас Биндер, който беше задържан след като призова за въоръжена борба. Той обвързва разпространението на коронавируса с 5G технологията, предупреждава, че “световни терористи” се стремят да контролират правителствата и да принуждават хората да се ваксинират.

  Теориите на конспирацията във Франция се разпространяват основно в интернет. Неправителствени организации в страната алармират, че коментарите, съдържащи език на омразата, са се увеличи с 43%, откакто в страната бяха наложени ограничения на свободното движение заради пандемията.

  В Иран през март коронавирусът беше определен като “биологична атака” на САЩ и Израел. След като петъчните молитви бяха отменени заради разпространението на заразата, духовниците нямаше как да продължат да разпространяват конспиративни теории.

  Американският президент Доналд Тръмп демонстрира недоверие към експертите и често повдига въпроси, които граничат с конспирацията. В началото на месец май Тръмп влезе в противоречие със собствените си спецслужби като заяви, че има данни, че Ковид-19 е създаден в китайска лаборатория. Тръмп подкрепи и няколко протеста срещу въведените строги мерки. Оказа се, че демонстрациите са свързани с американското оръжейно лоби.

   

  Китай Брекзит 5g ООН коронавирус СЗО

  Оценка на новината

  0