• Представители на правителството в Хонконг единодушно подкрепиха закона за сигурност на Пекин

    Представители на правителството в Хонконг единодушно подкрепиха закона за сигурност на Пекин

    Пекин настоява за нов закон за националната сигурност, който да подкопае полуавтономния статут на Хонконг.

    Представители на правителството в Хонконг единодушно подкрепиха закона за сигурност на Пекин

    Хонг Конг (dpa) - Редица представители на правителството на Хонконг направиха това в подкрепа на противоречивото предложение на Пекин за преразглеждане на закона за национална сигурност на полуавтономния остров.

    Комисарят на полицията Тан Пинг-Кьонг, комисарят, отговарящ за местата за лишаване от свобода Уо Ин-Минг и комисарят, отговарящ за митниците и акцизите Хермес Танг пуснаха изявления, в които заявяват, че изцяло подкрепят Пекин в защитата на националната сигурност на Хонконг.

    Изявленията в понеделник се появиха на фона на хиляди протестиращи, излязли на улицата в отговор на новината, че Пекин настоява за нов закон за националната сигурност, който да подкопае полуавтономния статут на Хонконг.

    „През последната година насилието в Хонконг ескалира, като в много случаи са намесени експлозиви и истинско огнестрелно оръжие“, заяви в изявление шефът на сигурността на Хонконг Джон Лий.

    „Тероризмът се разраства в града и дейностите, които вредят на националната сигурност, като„ независимостта на Хонг Конг “, стават все по-яростни“, каза той.

    По-късно в понеделник десетки демонстранти се събраха в търговски център, за да отправят апел за помощ към международната общност.

    Протестиращите в училищна и университетска възраст издигнаха лозунги като „Борба за свобода, застани до Хонконг“, както и „Независимостта на Хонконг, единственият изход“.

    Единият участник размахваше старото британско колониално знаме, а други поставяха на земята плакати, на които пишеше: „Американските войски ни помагат“, демонстрирайки чувството на отчаяние сред младите хонконгчани.

    Ходът на Пекин има голямо значение за гражданите на територията, които понастоящем се възползват от демократична система съгласно своята мини-конституция, която досега им обещаваше свободи и права в рамките на „една страна, две системи“.

     

    Хонконг Пекин национална сигурност

    Оценка на новината

    0