• Белият дом обмисля втори кръг на финансова подкрепа за американците

    Белият дом обмисля втори кръг на финансова подкрепа за американците

    Министърът на финансите - Стивън Мнучин, сподели пред репортери, че Белият дом сериозно обмисля пореден кръг от финансова помощ за американците.

    Белият дом обмисля втори кръг на финансова подкрепа за американците

    Президентът Доналд Тръмп изрази подкрепа за увеличаване на стимулите и повторна вълна на финансова подкрепа на американските граждани в нужда.

    На брифинг в четвъртък сутринта, Тръмп заяви, че администрацията му е започнала работа по следващата фаза на финансово стимулиране. Подробностите за позицията на Белия дом обаче все още остават неясни.

    Министърът на финансите - Стивън Мнучин, сподели пред репортери, че „Белият дом сериозно обмисля пореден кръг от финансова помощ за американците.“

    Съгласно закона “CARES”, влязъл в сила през март, правителството е отпуснало над 270 милиарда долара, с  които са подпомогнати над 160 милиона американци. Всяко плащане е на стойност до 1200 долара за възрастен, плюс бонус от 500 долара за деца до 17 години. Към тази колосална сума са включени и допълнителните 600 долара обезщетения седмично за безработица до края на юли.

    Мнучин добави, че вторият кръг от стимулиращи плащания ще включва само "легални американци". „Нашата позиция е, че американските граждани трябва да получат плащанията. Това е нашия фокус “, каза Мнучин. „Ако хората пребивават в САЩ нелегално, те няма да получат такава финансова подкрепа.

    В първия кръг на стимулите хората без социален осигурителен номер, чужденците, които не са граждани на САЩ или американски граждани, които нямат зелена карта, не са били включени в кръга на подпомогнатите.

    Законът HEROES, който Камарата прие през май, предвижда общият размер на финансовите стимули да е на стойност от три трилиона долара, като от тях по 1200 долара да се плащат директно на всяко физическо лице, а максималната сума, която да се отпуска на едно домакинство да не е повече от 6000 долара..

    Плащанията, съгласно този закон, ще са достъпни за тези граждани, които притежават индивидуални идентификационни номера на данъкоплатците (ITIN) и техните семейства. Това означава, че над 4,3 милиона възрастни и 3,5 милиона деца ще получат финансова подкрепа, което надвишава броят на подпомогнатите в първия кръг, според ITEP.

     

    финансова помощ Доналд Тръмп Белият дом американски граждани

    Оценка на новината

    5.00