• Американската икономика обяви 4,8 милиона работни места през юни

    Американската икономика обяви 4,8 милиона работни места през юни

    Близо 48,7 милиона американци са подали заявки за осигуряване

    Американската икономика обяви 4,8 милиона работни места през юни

    Американската икономика обяви 4,8 милиона работни места през юни, драматичен ръст спрямо обявените през май 2,5 милиона. Близо 48,7 милиона американци са подали заявки за осигуряване заради безработица от началото на пандемията. Данните от департамента по труда в четвъртък показват, че исканията за обещетения надхвърлят 1 милион за 15 последователни седмици. С установяването на нови правила в САЩ много от предприятията, които отвориха за кратко (ресторантите и магазините), отново затварят.

    Компаниите в цялата страна, в допълнение към своите бизнес операции, се сблъскват и с расови предрасъдаци, като трябва да съобразяват и това в практики си за наемане.

    Стартъпите, които се ръководят основно от жени и расови малцинствени групи, събраха само около 3% от цялото финансиране на ВК, въпреки че са 75% от населението на САЩ. Разбира се, проблемът произтича от липсата на разнообразие от страна на инвеститорите; само един до три процента от тях са черни, според управляващия партньор на Harlem Capital Jarrid Tingle.

    САЩ икономика Криза Безработица кризата Covid-19

    Оценка на новината

    5.00