• Мохамед Ел-Ериан: „Време е инвеститорите да спрат да купуват акции, които са „изумително отделени“ от реалността!“

    Мохамед Ел-Ериан: „Време е инвеститорите да спрат да купуват акции, които са „изумително отделени“ от реалността!“

    Той подчерта, че „финансовият стрес, причинен от COVID-19, далеч не е приключил“.

    Мохамед Ел-Ериан: „Време е инвеститорите да спрат да купуват акции, които са „изумително отделени“ от реалността!“

    Ел-Ериан, бившият изпълнителен директор на Pimco, посочи няколко „тревожни знака“, включително рекорден темп на корпоративни фалити, загуба на работни места, преминаващи от малки и средни фирми към по-големи, и все повече домакинства, които са затруднени финансово. Той подчерта, че „финансовият стрес, причинен от COVID-19, далеч не е приключил“.

    „Инвеститорите проявяват недостатъчна загриженост. Някои продължават да очакват рязко възстановяване във V-образна форма, при което ваксината или натрупването на имунитет в населението позволява бързо възобновяване на нормалната икономическа активност“, отбеляза той. „Други разчитат на повече резервни копия от правителства, централни банки и международни организации.“

    Ел-Ериан е на мнение, че инвеститорите все още имат време да се подготвят за трудните времена напред и да следват ръководството на професионалистите на Уолстрийт, като съответно "коригират" своите портфейли.

    „Вместо да купуват активи, изумително отделени от основните корпоративни и икономически основи, инвеститорите трябва да мислят много повече за стойността на възстановяването на своите активи“, каза той, посочвайки „новоto поколение“ търговци, които изтласкват акциите безмилостно по-високо. „Усещането, че най-лошото не се е случило, подхранва самодоволството сред инвеститорите от всички ивици.“

    Докато инвеститорите на дребно продължават с рисковото отношение, Ел-Ериан казва, че умните търговци набират пари с надеждата да приложат "двойна стратегия за инвестиции, когато фалиралите компании ще поискат да се реорганизират и възстановят.

    „Митингите, управлявани от ликвидността, са измамно привлекателни и обикновено водят до прекомерно поемане на риск.", каза той и добави, че следващият етап на пазара ще изисква много по-внимателен контрол от страна на инвеститорите, отколкото се е изисквало в последните няколко месеца.

    акции инвестиции Covid-19 Мохамед Ел-Ериан

    Оценка на новината

    0