• Малдивите отново посрещат туристи

    Малдивите отново посрещат туристи

    Хотелите имат няколко идеи за подобряване на условията и примамване на туристи

    Малдивите отново посрещат туристи

    Пътуващите, които жадуват за промяна и красотата на природата след месеците на блокиране и престой у дома, вече имат нова възможност. Малдивите отново отвориха за международни посетители тази седмица, след като бяха затворени за посетители от 27 март.

    Докато голяма част от света е затворила границите си или са предприети строги мерки по отношение на пристигащите пътници, Малдивите няма да изискват ново пристигащите да спазват карантина или да преминават тестове, различни от обикновена проверка на температурата на летището. Допълнително правило е посетителите да резервират целия си престой в същия курорт, докато посещават страната в Южна Азия.

    Министърът на туризма Али Уахид определи въздействието на пандемията като „по-пагубно от цунамито през 2004 г. и глобалната финансова криза през 2008 г.“

    С население от половин милион Малдивите са регистрирали повече от 2700 случая на Covid-19.

    Първоначално правителството обяви, че ще изисква посетителите да платят нова такса за виза в размер на 100 долара и 100 долара за тест на Covid-19 на летището, плюс престой минимум 14 нощувки. Тези изисквания отпаднаха.

    Авиокомпаниите, включително Emirates, Etihad Airways и Qatar Airways, възобновяват услугите на островната държава.

    Въпреки, че идеята е бизнеса да се възроди, хотелите отварят постепенно, като остров Конрад Малдиви Рангали планира да отвори врати в края на септември, а Сейнт Реджис и всички други хотели в Малдивите отварят отново до октомври.

    За някои тестването на хотела на място облекчава тревогите

    Гостите на Сонева Фуши ще получат маска при пристигането си и ще бъдат тествани за Covid-19. След това се изисква гостите да останат в стаята или вилата си, докато резултатите от тестовете им не се върнат, което може да отнеме между шест и 24 часа.

    Ако получат отрицателни резултати от теста, гостите могат да се скитат свободно, но все пак трябва да извършват ежедневни проверки на температурата. На четвъртия ден от пътуването им ще бъде извършен допълнителен тест.

    Може да смятате, че това е прекомерно и че сме прекалено предпазливи“, казва Сону Шивдасани, изпълнителен директор на „Сонева“, в корпоративно видео, обясняващо процеса. И все пак целта му е „да превърнем всички наши частни острови в среда, независеща от дома, за да могат гостите да се отпуснат и да общуват с нашите домакини (и) колеги.“

    Социално дистанцирано гостуване просто не се хареса на Шивдасани.

    Животът е в отношенията, знаете ли, тайната на живота е в приятелството, което създавате“, заяви Шивдасани пред CNBC. „Тази идея на нашите гости да се отдалечават един от друг, ние смятахме, че ще бъде истинско предизвикателство и не искахме те да се чувстват неудобно да общуват с другите.

    Всъщност 55% от приходите му се генерират от многократни гости, за които той каза, че често се смесват помежду си.

    Един от факторите, който би могъл да примами туристите на Малдивите, е природата, особено в сравнение с плажен клуб в Миконос. Освен това много здравни експерти казват, че навън е по-нисък рискът да се заразим с Covid-19, отколкото на закрито.

    За богатите от градове луксът е да седят навън на открито.“ каза Шивдасани.

    От Сонева смятат, че строгите й здравни мерки биха могли да се изплатят. От хотела казаха, че резервациите за август са по-високи от миналата година. И все пак, не всеки беше готов да се подложи на новите си политики.

    Имахме един или двама, които смятат, че това е ненужно и не искат да подлагат децата си на това затруднение

    Хотелите увеличават услугите по почистване

    Междувременно Хилтън, който управлява три курорта в Малдивите, постепенно ще се отвори с нови мерки, включително проверка на температурата на персонала и засилени процедури за почистване.

    Нилс-Арн Шрьодер, вицепрезидент по лукса и начина на живот на хотелите в Хилтън в Азиатско-Тихоокеанския басейн, очертава новите мерки на компанията пред CNBC: „Не искахте да виждате хората, които почистват обществените ви площи във фоайето; винаги се почистваше през нощта. В днешно време искате да ги видите през деня, така че да знаете, че хотелът се грижи за почистването. "

    Миналия месец Хилтън въведе нови насоки за своите имоти по целия свят. Наречена Hilton CleanStay, една мярка включва поставяне на печат върху вратите след почистване на помещение, за да се покаже видимо на клиентите, че оттогава никой не е влизал.

    Гостите, отседнали в имоти в Хилтън, ще проверяват температурите си, но няма да се изисква да правят тестове на Covid-19.

    Можете да вземате решения, ако искате да се отдалечите от всички останали, защото можете да сте във вилата си, можете да вечеряте във вилата през целия ден, можете да скочите в океана си ... но ако искате да сте част от островна общност, разбира се, ние сме готови за вас, за да сме сигурни, че самодистанцирането е достъпно“, каза Шрьодер.

    Ще имат ли желание туристите да пътуват, ако след това трябва да поставят карантина?

    Marriott International планира да отвори отново своите курорти на Малдивите през октомври и прилага нови политики, като изискване от гостите всеки ден да седят на една и съща маса за закуска.

    Дали обаче пътниците се чувстват достатъчно безопасни да пътуват или да напуснат родния си град и да бъдат подложени на ограничения, тепърва ще се разбере. Например, жителите на Хонконг, които напускат града, трябва да преминат тест за Covid-19 при завръщането си и от тях се изисква да карантират в продължение на 14 дни, докато носят лента за проследяване на местоположението.

    "Хубаво е, че Малдивите са отворени", каза за CNBC Винсент Паучън, генерален мениджър на курорта Сейнт Реджис Малдиви Vommuli, собственост на Marriott. "Не виждаме търсенето поради толкова много ограничения в международен план ... Така че, можете да си представите, някой да идва за шест нощи да се наслади на Малдивите и след това да се върне за 14-дневна карантина, няма смисъл."

    Въпреки това, той каза, че курортът може да бъде готов да отвори в рамките на една седмица, ако види промяна в търсенето.

    Китайските пътешественици традиционно са най-големият източник на посетители на Малдивите. Новите мерки ще позволят на китайските граждани да се завърнат от Малдивите, без да се налага да карантират, стига да проведат тест на Covid-19 малко преди полета си и отново, когато се върнат.

    Паучън каза, че наблюдава увеличение на търсенето с резервации, вариращи между 40% и 60% за последното тримесечие на тази година, а запитванията и резервациите за 2021 г. вече започват.

    Курортът St. Regis Maldives Vommuli сега преосмисля голяма част от груповите си дейности в очакване на повторното си отваряне, като йога класовете си, фитнес и разходки с лодка. На фона на плановете за физическо дистанциране, Pauchon също проучва нови начини за примамване на гости.

    За съжаление през следващата една година на Малдивите ще има по-малко пътници, толкова по-малко пътници, но същия брой хотели, така че това ще бъде много, много конкурентен пазар“, каза той.

    Трябва да иноваваме с нови дейности и опит, за да може нашите гости да се насладят на нещо специално. Не можем просто да продадем плажа и нашите вили; вече няма да работи“, каза той.

    Туристи Ковид – 19 туризъм

    Оценка на новината

    5.00