• Д-р Антъни Фочи към младите хора: „вие разпространявате пандемията“

    Д-р Антъни Фочи към младите хора: „вие разпространявате пандемията“

    Съветникът по коронавирус в Белия дом д-р Антъни Фочи призова младите американци да не приемат коронавируса като нещо "леко"

    Д-р Антъни Фочи към младите хора: „вие разпространявате пандемията“

    Трябва да носиш отговорност за себе си, но също така и обществена отговорност, че се заразяваш, а не си във вакуум. Разпространявате пандемията.“, каза Фаучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести.

    Коментарът на Фаучи дойде, след като държавните здравни служители излязоха с твърдение, че повече млади хора пренебрегват мерките за социално дистанциране и разпространяват вируса с висока скорост. Фоучи каза, че средната възраст на пациентите на Covid-19 е спаднала с 15 години от началото на пандемията в САЩ.

    Вицепрезидентът Майк Пенс предупреди миналия месец, че приблизително половината от новите случаи в САЩ са на хора по 35 годишна възраст, особено във Флорида и Тексас.

    Фочи каза, че младите хора в баровете се забавляват  и това "е напълно разбираемо." Но той същевременно предупреди, че хората, които са без симптоми и които никога не развиват симптоми, също могат да предадат вируса.

    "Разбирам това", каза той в четвъртък. „Бях в такъв етап от живота си. Виждате тълпи с хора и си казвате добре, там сме и не правим нищо, което би било вредно…но може би не е точно така. "

    През миналия месец Фочи предупреди, че лекарите и специалистите по инфекциозни болести наблюдават усложнения с Covid-19 при млади хора.

    В началото на епидемията в САЩ изследователите казаха, че вирусът изглежда щади младите хора, като същевременно е особено тежък за възрастните хора и хората с влошени здравословни състояния.

    Това не е така, каза Фочи по време на изслушването на Комитета за енергийна и търговска дейност на 23 юни. „Да се мисли, че при младите хора няма вредни последици не е правилно. Ние наблюдаваме все повече усложнения при младите хора. "

    Фочи каза, че никога не е виждал нито един вирус да има толкова широк спектър от симптоми.

    Някои хора нямат симптоми, „някои получават леки симптоми, а някои получават достатъчно симптоми, за да ги настанят вкъщи за няколко дни. Някои са в леглото в продължение на седмици и имат симптоми, дори след като се възстановят, други отиват в болницата, някои изискват кислород, някои изискват интензивни грижи, някои се интубират, а други умират “, каза той.

    Фочи е назначен за директор на NIAID през 1984 г. и е работил за шестима американски президенти.

    През последните дни президентът Доналд Тръмп и други служители на администрацията бяха критично настроени към реакцията на Фоуси на пандемията на коронавирус.

    Въпреки критиките, Фочи каза на списание "The Atlantic", че не е мисли да подава оставка. „Смятам, че проблемът е твърде сериозен, за да влизам в такива и дискусии“, каза той, според редактиран препис на интервюто. „Просто искам да си върша работата. Наистина съм добър в това. Мисля, че мога да помогна. И ще продължа да го правя. "

    Ковид – 19 пандемията Ковид-19 NIAID Д-р Антъни Фочи

    Оценка на новината

    5.00