• Джим Креймър: Ралито на технологичните акции не е същото като това през 1999г.

    Джим Креймър: Ралито на технологичните акции не е същото като това през 1999г.

    Креймър каза, че правителственото регулиране, геополитическото напрежение и контролирането на коронавируса, представляват рискове за ролята на техниката за повишаване на енергийните запаси.

    Джим Креймър: Ралито на технологичните акции не е същото като това през 1999г.

    "За разлика от спекулациите през 90-те години в недоказани интернет фирми, технологичните компании с демонстрирани успехи - като Apple, Amazon, Microsoft и Google Alphabet - помагат на мощността на пазара днес да бъде по-висока", заяви домакинът на „Mad Money“.

    Джим Креймър, допълни че акциите на борсата от коронавирусна криза не бива да се сравняват със спекулациите в техническите акции, предшестващи спукването на балона.

    „Ако погледнете първите 20 компании в Nasdaq през 1999 г., нито една от тях не e изглеждала като победител“, каза Креймър. Въпреки това, той подчерта, че има потенциални разработки, които биха могли да застанат на пътя и да попречат на много от тези технологични акции, които включват също харесванията на Netflix и Facebook, да продължат да доминират на пазара.

    Първият от тези рискове е съсредоточен върху опитите на САЩ да се преборят с огнището на Covid-19, каза Креймър. Ако страната успее да подобри реакцията си чрез повече тестове, носене на маски и правителствен стимул, докато няма ваксина за новия вирус, Креймър заяви, че вижда инвеститорите да започнат да обхващат икономически чувствителни сектори в S&P 500, които изостават през 2020 г.

    „Смятам, че рано или късно ще получим ваксина срещу Covid-19, но това не означава, че ще е непременно сега, или дори през следващите 3-6 месеца.“

    Креймър каза, че правителствената регулация е друга заплаха за ръководството от някои от тези технологични имена. Той отбеляза предстоящите конгресни показания от изпълнителните директори на Apple, Google, Amazon и Facebook.

    Продължаващата ескалация на напрежението между администрацията на Тръмп и Китай представлява допълнителен риск, каза Креймър. В последните дни САЩ твърдят, че китайските хакери са били насочени към изследвания на ваксина срещу коронавирус и след това са разпоредили страната да закрие консулството си в Хюстън. Пекин заплаши с отмъщение.

    „Ако Белият дом изпадне в пълна студена война с Китай, изглежда, че може би, много от тези компании ще загубят голяма част от продажбите си, особено Apple, сподели Креймър.

    Инвеститорите също трябва да имат предвид инфлацията, след като в икономиката бяха вложени трилиони долари стимул в отговор на коронавируса, допълни Креймър.

    „Никой не иска да плаща за запасите от растеж, когато инфлацията бушува. Собствениците на неиндекси ще ги зарежат, защото инфлацията унищожава стойността на тези големи доходи през годините“, каза той.

    Креймър заключи, че окончателният риск за текущия митинг на технологиите се свежда до предстоящите президентски избори. Предполагаемият кандидат на демократите - Джо Байдън, предлага да се облагат данъчните печалби като обикновен доход, който според него има реална възможност да бъде приет, ако републиканците загубят контрол над Сената.

    Всички тези потенциални предизвикателства пред технологичните компании са драстично различни от онези, които са предизвикали избухването на dot-com балона в началото на 2000 г., каза Креймър.

    „Не виждам този пазар да се срива по отношение на оценката или измамите, или продажбата на вътрешна информация, или инфлацията, които в момента не съществуват“, каза Креймър, "но рисковете, представени от правителственото регулиране и геополитическото напрежение, са реални".

    Covid-19 технологични акции Джим Креймър Mad Money

    Оценка на новината

    0