• Бил Гейтс: "САЩ не приема пандемията сериозно!"

    Бил Гейтс: "САЩ не приема пандемията сериозно!"

    Към днешна дата случаите на заболели от коронавирус продължават да се увеличават с бързи темпове в общо 29 щата в страната.

    Бил Гейтс: "САЩ не приема пандемията сериозно!"

    Милиардерът Бил Гейтс предупреди, че отказът на САЩ да приеме коронавирусната пандемия сериозно, може да има тежки последици в близките месеци.

    „За съжаление, САЩ все още смята, че този вирус е някаква игра“, каза Гейтс. „Съединените щати отвориха границите си повторно, въпреки че темповете на разпространение на заразата нарастват."

    Гейтс, който е съосновател на Microsoft и основен привърженик на глобалните инициативи за обществено здраве, заяви, че неадекватният отговор на САЩ за борба с коронавируса, "благополучно" съвпада с топлите летни месеци, които естествено намаляват разпространението на вируса. Но липсата на отговорен подход от страна на правителството обаче може да се окаже пагубно за страната по-късно през есента.

    Пандемията може да се окаже серизоно предизвикателство, освен ако новите лечения на коронавирус и отговорното поведение на хората относно вземането на лични предпазни мерки, не смекчат увеличените рискове.

    Президентът Доналд Тръмп заяви, че е скептично настроен по отношение на съществуването на този вирус. Някои губернатори оттеглиха плановете за повторно отваряне през последните седмици на фона на скока на случаите. Но други, като Тенеси, позволяват на баровете и заведенията на закрито да работят, въпреки предупрежденията на федералното правителство, че по този начин се увеличава вероятността от разпространение на вируса.

    Съединените щати са начело в света по случаи на заболели от коронавирус - общо 4,3 милиона души. А смъртните случаи в страната наброяват 149 000, съобщи университетът Джонс Хопкинс.

    Гейтс, заедно със съпругата си Мелинда, е дарил над 350 милиона долара досега за борбата срещу коронавируса чрез фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“.

    „Случаващото се е огромна трагедия“, сподели в интервю Гейтс. "Трябва да спрем това нещо."

    „Част от иронията е, че най-застрашени от повторната вълна на заразяване през есента са районите, които досега не са били засегнати“, добави той.

    САЩ Бил Гейтс пандемията COVID-19

    Оценка на новината

    0