• Дубай отбелязва забележителни нива на сделките с недвижими имоти

    Дубай отбелязва забележителни нива на сделките с недвижими имоти

    Спадът на цените и по-ниските лихвени проценти насърчават купувачите да предприемат покупка на недвижим имот.

    Дубай отбелязва забележителни нива на сделките с недвижими имоти

    Въпреки световната пандемия, през последните няколко месеца в Дубай се забелязват „впечатляващи нива“ на сделките с недвижими имоти, заяви миналата седмица Акил Казим, главен търговски директор на базирания в Обединени арабски емирства предприемач - Nakheel. Казим заяви, че това са "безпрецедентни времена".

    Сделките с недвижими имоти през второто тримесечие на 2020 г. са спаднали с 38,8% в сравнение със същия период на миналата година. През тримесечието от април до юни тази година е имало 5559 транзакции, което е по-малко от 9 088 през 2019 г., според данните на Dubai Land Department.

    ОАЕ съобщи за 62 555 потвърдени случая на заразени с коронавирус и 357 смъртни случая.

    "Въпреки тези обстоятелства, ние сме свидетели на впечатляващи нива на активност на сделките с недвижими имоти през последните няколко месеца", добави той.

    Обемите на транзакциите за първото полугодие са спаднали с 12.4% спрямо първата половина на 2019 г., след като се повишиха през първото тримесечие. 

    "Това е доста активно представяне", каза Казим. „Що се отнася до Nakheel, ние самите сме продали имоти на стойност повече от 800 милиона дирхама (217,8 милиона долара) от март насам, включително по време на разгара на пандемията. Това подчертава доверието на инвеститорите в сектора на недвижимите имоти в Дубай."

    Asteco заяви, че скокът в продажбите е дошъл след като са били премахнати ограничителните мерки за предвижването. Агенцията за недвижими имоти отбеляза, че очаква спад от 40% в наемната цена на апартаменти, вили и офиси.

    Казим добави още, че купувачите търсят жилища с градина или големи пространства към тях в тон с „новото нормално“ ежедневие, в което хората работят от вкъщи и децата учат от вкъщи.

    Консултантската фирма ValuStrat заяви, че сделките с имоти могат да се увеличат още в средносрочен план.

     

     

    оае Nakheel Asteco ValuStrat

    Оценка на новината

    0